Άρθρο Localit 05 Ιουλίου, 2017

Γ. Πατούλης: Αναγκαία η συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας του

Με αφορμή την Πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για αύριο Πέμπτη 6 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η συνέχιση  της λειτουργίας του προγράμματος με την παράλληλη οριστική τακτοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού μέσα από κοινά συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο.

«Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η συνέχιση της παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και καθολική εφαρμογή σε όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται κατ’ οίκον βοήθεια και ιατροκοινωνική φροντίδα», σημειώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και προσθέτει:

«Παρά τις δεσμεύσεις που έχουμε λάβει από τους συναρμόδιους υπουργούς το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι εξακολουθεί να υλοποιείται μέσω συνεχόμενων παρατάσεων. Μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα διαμορφώνουμε ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.  Δεν μπορεί η κεντρική διοίκηση να μετατοπίζει τις ευθύνες της στους Δήμους. Το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο. Οφείλουμε να το προστατεύσουμε».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης τονίζει ότι η ΚΕΔΕ εμμένει στην σταθερή θέση της πως είναι απαραίτητη η ομαλή συνέχιση του προγράμματος αλλά και η  διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία του προγράμματος με τις χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί έχει διασφαλιστεί μέχρι το τέλος του 2017. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι ανέρχονται περίπου στις 80.000. Οι δομές που λειτουργούν είναι 979 και οι εργαζόμενοι σε αυτές ανέρχονται περίπου στις 3.500.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…