Άρθρο Localit 23 Οκτωβρίου, 2013

Γ. Μιχελάκης: 12 εκ. ευρώ θα δοθούν για τη θέρμανση των σχολείων

sxoleia1Στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, 12 εκ. ευρώ,  θα είναι η χρηματοδότηση για τη θέρμανση των σχολείων το 2014.

Ο υπουργός Εσωτερικών  Γ, Μιχελάκης με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάντζα, αναφέρει ότι  πέρυσι δόθηκε στους δήμους για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των σχολείων το ποσό των 12 εκ. ευρώ. Με την επιχορήγηση μέσω των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) των δήμων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων της χωρικής τους αρμοδιότητας, δόθηκαν 66.400.000 ευρώ, εκ των οποίων 5.000.000 ευρώ αφορούσαν αποκλειστικά την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των Σχολικών Μονάδων της Α΄ και Β΄ Ζώνης, όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης με υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, κατανεμήθηκαν επιπλέον 7.000.000 ευρώ αποκλειστικά για δαπάνες θέρμανσης σχολικών μονάδων, μετά από μεταβίβαση του ποσού στο υπουργείο Εσωτερικών από το υπουργείο Οικονομικών.

Για το 2014 σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2014» που εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο, προβλέπεται να αποδοθούν τα ίδια ποσά και το 2013, διαβεβαιώνει ο κ. Μιχελάκης.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…