Άρθρο Localit 05 Μαρτίου, 2016

Γ. Καμίνης: “Είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε και άλλον δημοτικό χώρο”

Καμίνης“Οι κάτοικοι των γειτονιών της Αθήνας που δοκιμάζονται, όπως στην πλατεία Βικτωρίας, δείχνουν έως σήμερα μία αξιέπαινη ψυχραιμία και ωριμότητα” δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως προσθέτει: “Οι άνθρωποι που μένουν στο κέντρο της Αθήνας έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης περιοχής. Γνωρίζουν ότι ο δήμος δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ότι από τη μία μέρα στην άλλη θα εξαφανιστούν οι άτυποι καταυλισμοί από το κατώφλι τους. Ο δήμος Αθηναίων όμως, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, φρόντισε να διαθέσει έναν χώρο 20 στρεμμάτων στον Ελαιώνα για τη φιλοξενία προσφύγων, προκειμένου να αποσυμφορηθούν περιοχές που δοκιμάζονταν, όπως το Πεδίον του Άρεως και η Βικτώρια. Η δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα λειτουργεί ως πρότυπο. Είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε και άλλον δημοτικό χώρο και να διευρύνουμε τη συμβολή μας, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη στο πλαίσιο προγράμματος για προσωρινή στέγη σε κενά διαμερίσματα. Όλα αυτά υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι εκείνοι που έχουν αυτή την ευθύνη, θα φροντίζουν ώστε οι πρόσφυγες να μην κοιμούνται στις πλατείες και τα πάρκα. Να μην έχει η πόλη άτυπους καταυλισμούς.”

Παράλληλα επισημαίνει ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και την ηγεσία της Αστυνομίας, και θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, καθώς σημειώνεται έξαρση της παραβατικότητας, ενίοτε δε και συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών.

Επαναλαμβάνει την παράκληση προς τον κόσμο που συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες, να το πράττει αυτό μέσω των κοινωνικών δομών του δήμου Αθηναίων ή των εθελοντικών οργανώσεων. “Η αλληλεγγύη όταν δεν παρέχεται σε συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας, χάνει την αξία της”, λέει χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…