Άρθρο Localit 06 Απριλίου, 2016

Γ. Καμίνης: Ανάγκη δημιουργίας δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων για το προσφυγικό

Καμίνης ΚρέτουΤην ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων για το προσφυγικό τόνισε από τις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Αθηναίων  Γιώργος Καμίνης, προσκεκλημένος της Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική Corina Cretu, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη συνεργασία της Κομισιόν με τις πόλεις στο μεταναστευτικό.

Οι πόλεις είναι υποχρεωμένες να ανταποκρίνονται στις έκτακτες ανάγκες εξασφαλίζοντας στέγη για τους πρόσφυγες και παράλληλα να εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός δικτύου Πόλεων Αλληλεγγύης για το προσφυγικό. Ζήτημα που συζήτησε σε κατ ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποίησε με τον δήμαρχο του Άμστερνταμ Eberhard van der Laan και τη δήμαρχο Βαρκελώνης Ada Colau.

Στη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης, στην οποία συμμετείχε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμμετείχαν εκτός της Αθήνας, του Άμστερνταμ και της Βαρκελώνης, εκπρόσωποι των πόλεων του Βερολίνου και του Παρισιού.

Η Επίτροπος Corina Cretu τόνισε ότι η Επιτροπή θα στηρίξει πλήρως τις πόλεις και τις τοπικές αρχές στην προσπάθεια τους και επισήμανε ότι η σημερινή συνάντηση αποδεικνύει τη δέσμευση όλων σε πολιτικό επίπεδο για την εξεύρεση από κοινού καινοτόμων λύσεων.

Ο Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος μεταξύ  άλλων δήλωσε: «Για να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι κατέφθασαν πρόσφατα θα μπορέσουν να αποτελέσουν μέρος της κοινωνίας μας, η επιτυχής ενσωμάτωση αποτελεί αναγκαιότητα και σημείωσε ότι η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει και να στηρίξει τις προσπάθειες των κρατών μελών και των πόλεων με πρόσθετα οικονομικά μέσα και συμβουλές καθώς και με βοήθεια ανάλογα με τις ανάγκες τους».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…