Άρθρο Localit 08 Μαρτίου, 2022

Γ. Δασταμάνης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, παρά τις βελτιώσεις, αδικεί και πάλι Γρεβενά και Καστοριά

«Παρά τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν στον νέο αναπτυξιακό νόμο λόγω της απολιγνιτοποίησης, οι ανισότητες μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων στη Δυτική Μακεδονία δυστυχώς παραμένουν καθώς τα ποσοστά των προβλεπόμενων επιδοτήσεων δεν έχουν εξισωθεί όπως θα έπρεπε».

Αυτό υπογράμμισε ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στην ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου στην Κοζάνη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

Ειδικότερα, ο κ. Δασταμάνης ζήτησε από τον κ. Παπαθανάση να ξαναδεί η Κυβέρνηση το επίμαχο θέμα των ενισχύσεων αφού οι διαφορές στα ποσοστά που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός μεταξύ ενεργειακού λεκανοπεδίου (Κοζάνης-Φλώρινας) και Γρεβενών-Καστοριάς, υποδαυλίζει την έννοια της περιφερειακής συνείδησης και της ισόρροπης ανάπτυξης.

«Συνεπώς, η Δυτική Μακεδονία που πλήττεται εν συνόλω από την πολιτική της απολιγνιτοποίησης, δεν αντιμετωπίζεται δίκαια και ενιαία από τον νέο αναπτυξιακό νόμο αφού δημιουργούνται και πάλι περιφερειακές ενότητες δύο ταχυτήτων όπου Γρεβενά και Καστοριά είναι ξανά ουραγοί. Επομένως, θα πρέπει να προβλεφθούν άμεσα, ίδια ευνοϊκά επιχειρηματικά κίνητρα και για τις τέσσερις περιφερειακές μας ενότητες διότι τόσο η περιοχή των Γρεβενών όσο και η γειτονική μας Καστοριά πλήρωσαν ακριβά και διαχρονικά την πολιτική του πλασματικού ΑΕΠ λόγω λιγνίτη», τόνισε στο τέλος της τοποθέτησής του ο δήμαρχος Γρεβενών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναγκαία η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων για την τοπική ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή Υδάτινα Οικοσυστήματα και Τοπική Ανάπτυξη» αύριο Σάββατο 26 Απριλίου  στο…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Την παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τη διαδικασία καθαρισμού των οικοπέδων ανακοίνωσε σε δηλώσεις…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στα Βόρεια Τζουμέρκα

Συνολικά 18 σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές, μήκους 41,4 χλμ. περίπου, θα αποκτήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων…