Άρθρο Localit 05 Μαΐου, 2018

Φυσικό αέριο – Υδρογονάνθρακες – Ενεργειακές Κοινότητες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Με ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο για την Ενέργεια, για πρώτη φορά σε Περιφερειακό Επίπεδο, επιχειρείται μία στρατηγική προσέγγιση για ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία της Δυτικής Ελλάδας και ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το Σχέδιο συζητείται την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και ώρα 3 μ.μ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με στόχο να αποτελέσει την Περιφερειακή Στρατηγική.

Το Σχέδιο υλοποιήθηκε δε, από τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την καθοδήγηση του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Μπαλαμπάνη, σε συνέχεια Απόφασης του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης θα παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα, ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο, υφισταμένη κατάσταση στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πόροι αδιάθετοι, δυνατότητες ανάπτυξης, εναλλακτικές μορφές ενέργειας και γενικότερα τι πρέπει να γνωρίζουμε για ένα σημαντικό πόρο, την ενέργεια. Θα παρουσιαστούν όλες οι δυνατές μορφές ενέργειας, τα υπέρ και τα κατά της κάθε μίας, οι δυνατότητες αξιοποίησής τους.

“Η επιλογή της συγκεκριμένης στρατηγικής δεν είναι τυχαία. Αφορά τη ζωή των πολιτών, τη ζωή των παιδιών μας. Μέχρι σήμερα, είχαμε μόνο αποσπασματικές ενέργειες. Ανοίγουμε το πλαίσιο της συζήτησης και ζητάμε τη συμβολή όλων, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, κάθε πηγή χρηματοδότησης”, ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Μέχρι σήμερα η περιφέρεια Δ. Ελλάδας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως αυτή της ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων κτιρίων της, την πρόβλεψη στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση δράσεων, τη σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας με τη συνδρομή φορέων της περιοχής.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνεντεύξεις 20 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Ξεκάθαρο όραμα και αναγκαίες αποφάσεις

Συνέντευξη του Γιώργου Παπαναστασίου- Β’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αγρινίου στην εφημερίδα “Δημοκρατία” για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 20 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης: Ξεκάθαρο μήνυμα για άμεση ενίσχυση με προσωπικό στους Δήμους, με διασφάλιση και ενίσχυση του προγράμματος 55+

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026, συνάντηση αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αποτελούμενης…

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…