Άρθρο Localit 20 Ιουλίου, 2022

Φωτιά στην Πεντέλη: Έκκληση της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς να μην τα εγκαταλείπουν 

«Δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα ο ακριβής αριθμός ζώων που σώθηκαν διότι μέχρι και αυτή την στιγμή δέχεται κλήσεις η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς για βοήθεια, ώστε να απεγκλωβιστούν τα ζώα», αναφέρει η Μαριάνθη Δημοπούλου Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανάγκη αυτή την τόσο δύσκολή κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά σε συνεργασία με τον οργανισμό Dog Voice και με τους ΕΚΕ (Εθελοντές Κτηνιάτρους Ελλάδος) με το στήσιμο του μηχανισμού κρίσεων.

Πάρα πολλοί εθελοντές από οργανισμούς και μεμονωμένοι εθελοντές στις περιοχές παλεύουν να σώσουν όσα ζώα μπορούν και μεταφέρουν σε κτηνιατρικές κλινικές, όπως είπε η κ. Δημοπούλου. Δυστυχώς, εγκαταλείφθηκαν πάρα πολλά ζώα που κάποια από αυτά είχαν εγκαταλειφθεί και ήταν αλυσοδεμένα αναφέρει η κ. Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, όσα ζώα βρεθούν μεταφέρονται στην κλινική Vets for life στην Μαραθώνος και στη πορεία στον Δήμο Γαλατσίου στο Λατώ, είπε.

Να σημειωθεί ότι όσα ζώα απεγκλωβίστηκαν δεν είχαν επιπτώσεις στην υγεία τους. Για να κατορθωθεί η ομαλή διάσωση των ζώων χρειάζεται η συνεργασία τόσο των οργανισμών,  των εθελοντών αλλά και της αστυνομίας για την σωστή καθοδήγηση και τον τρόπο οργάνωσης χωρίς να υπάρξει κίνδυνος τόσο για τις ανθρώπινες ζωές όσο και για των ζώων, σημείωσε.

Όποιος γνωρίζει ότι κάποιο ζώο χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλέσει άμεσα το τηλέφωνο της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς στο τηλέφωνο 213-1364935.

Πηγή: ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα “ΚΑΛΥΨΗ”: Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για διάθεση κατοικιών εντός του δήμου Αθηναίων

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Προγράμματος Αιτήσεις για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» μπορούν να…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στα Τζουμέρκα από 1η μέχρι 20η Αυγούστου

Με πρόγραμμα γεμάτο από εκδηλώσεις έρχεται το 14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ.…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Νέο ΚΕΠ στο χώρο του ΠΑΛΑΙ

Άνοιξε το νέο ΚΕΠ Γαλατσίου στον χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) Ωράριο λειτουργίας :…