Άρθρο Localit 01 Νοεμβρίου, 2014

“Food Stories-Πιάτα με Ιστορία” στη Θεσσαλονίκη

food festivalΜε την παρουσίαση και την προσφορά πιάτων από τις συνταγές του Γαστρονομικού Οδηγού Θεσσαλονίκης “Food Stories-Πιάτα με Ιστορία”, που εκδόθηκε πρόσφατα, συνεχίζονται  αυτό το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Νοεμβρίου 2014, οι εκδηλώσεις του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Την πρώτη ημέρα της γαστρονομικής γιορτής, σήμερα Σάββατο 1 Νοεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 15.00, σπουδαστές και σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα μαγειρέψουν στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης τα τρία παραδοσιακά πιάτα της πόλης, λαχανοντολμάδες, μυδοπίλαφο με άνηθο και σαρδέλες παντρεμένες. Η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς θα παρασκευάσει μαντί και πιροσκί ενώ η επιχείρηση “Προϊόντα Μαριάννας” θα σερβίρει ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Αύριο Κυριακή 2 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο, από τις 12.00 έως τις 14.00, η επιχείρηση “Μπουγάτσα Μπαντής” θα σερβίρει μπουγάτσα με κρέμα, οι σπουδαστές και οι σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν τραχανά και λουκουμάδες, το Σωματείο Αρτοποιών θα διαθέσει κουλούρια Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική Κοινότητα αυγά Haminados, μαγειρεμένα με την παραδοσιακή συνταγή που έφεραν στη Θεσσαλονίκη το 1492 οι Εβραίοι Σεφαραδίτες.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…