Άρθρο Localit 01 Νοεμβρίου, 2014

“Food Stories-Πιάτα με Ιστορία” στη Θεσσαλονίκη

food festivalΜε την παρουσίαση και την προσφορά πιάτων από τις συνταγές του Γαστρονομικού Οδηγού Θεσσαλονίκης “Food Stories-Πιάτα με Ιστορία”, που εκδόθηκε πρόσφατα, συνεχίζονται  αυτό το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Νοεμβρίου 2014, οι εκδηλώσεις του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Την πρώτη ημέρα της γαστρονομικής γιορτής, σήμερα Σάββατο 1 Νοεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 15.00, σπουδαστές και σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα μαγειρέψουν στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης τα τρία παραδοσιακά πιάτα της πόλης, λαχανοντολμάδες, μυδοπίλαφο με άνηθο και σαρδέλες παντρεμένες. Η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς θα παρασκευάσει μαντί και πιροσκί ενώ η επιχείρηση “Προϊόντα Μαριάννας” θα σερβίρει ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Αύριο Κυριακή 2 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο, από τις 12.00 έως τις 14.00, η επιχείρηση “Μπουγάτσα Μπαντής” θα σερβίρει μπουγάτσα με κρέμα, οι σπουδαστές και οι σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν τραχανά και λουκουμάδες, το Σωματείο Αρτοποιών θα διαθέσει κουλούρια Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική Κοινότητα αυγά Haminados, μαγειρεμένα με την παραδοσιακή συνταγή που έφεραν στη Θεσσαλονίκη το 1492 οι Εβραίοι Σεφαραδίτες.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 11 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας & Έξυπνων Πόλεων

Πάνω από 30 στελέχη της Αυτοδιοίκησης και ειδικοί ανέδειξαν καλές πρακτικές, τεχνολογίες και προκλήσεις για…

Ενδιαφέρουν 10 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βραβεία Φιλοζωίας 2025 – Ηρωικές Καρδιές

Η πρώτη μεγάλη τελετή απονομής των «Βραβείων Φιλοζωίας 2025 – Ηρωικές Καρδιές», μια πρωτοβουλία της…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…