Άρθρο Localit 01 Νοεμβρίου, 2014

“Food Stories-Πιάτα με Ιστορία” στη Θεσσαλονίκη

food festivalΜε την παρουσίαση και την προσφορά πιάτων από τις συνταγές του Γαστρονομικού Οδηγού Θεσσαλονίκης “Food Stories-Πιάτα με Ιστορία”, που εκδόθηκε πρόσφατα, συνεχίζονται  αυτό το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Νοεμβρίου 2014, οι εκδηλώσεις του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Την πρώτη ημέρα της γαστρονομικής γιορτής, σήμερα Σάββατο 1 Νοεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 15.00, σπουδαστές και σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα μαγειρέψουν στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης τα τρία παραδοσιακά πιάτα της πόλης, λαχανοντολμάδες, μυδοπίλαφο με άνηθο και σαρδέλες παντρεμένες. Η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς θα παρασκευάσει μαντί και πιροσκί ενώ η επιχείρηση “Προϊόντα Μαριάννας” θα σερβίρει ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Αύριο Κυριακή 2 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο, από τις 12.00 έως τις 14.00, η επιχείρηση “Μπουγάτσα Μπαντής” θα σερβίρει μπουγάτσα με κρέμα, οι σπουδαστές και οι σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν τραχανά και λουκουμάδες, το Σωματείο Αρτοποιών θα διαθέσει κουλούρια Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική Κοινότητα αυγά Haminados, μαγειρεμένα με την παραδοσιακή συνταγή που έφεραν στη Θεσσαλονίκη το 1492 οι Εβραίοι Σεφαραδίτες.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημιουργία Δικτύου Μονοπατιών στον Δήμο Σουφλίου

Στη δημιουργία δικτύου μονοπατιών θα προχωρήσει ο Δήμος Σουφλίου. Η πρόταση του  με τίτλο «Δημιουργία…

Ρεπορτάζ 26 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλαγές στις προδιαγραφές χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών – πεζοπορικών μονοπατιών

Με Απόφαση του ΥΠΕΝ  επανακαθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών…

Ρεπορτάζ 26 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυτιλήνη: Ένταξη πρότασης του Δήμου για την πυροπροστασία στο Πράσινο Ταμείο

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση πρότασης του Δήμου Μυτιλήνης για παρεμβάσεις πυροπροστασίας, η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα…