Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2015

Φινλανδία: Σχέδιο για επίδομα 800 ευρώ σε όλους τους πολίτες της χώρας

ΕλσίνκιΒασικό εισόδημα 800 ευρώ το μήνα σε όλους τους πολίτες σχεδιάζει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση της Φιλανδίας ενοποιώντας όλα τα επιδόματα που παρέχονται στη χώρα. Με το σχέδιο της κυβέρνησης συμφωνεί το 69% των ερωτώμενων σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης της Φινλανδίας.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Juha Sipila υποστηρίζει την ιδέα τονίζοντας ότι «για μένα το βασικό μηνιαίο εισόδημα σημαίνει απλοποίηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλειας». Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το σχέδιο θα κοστίσει στην οικονομία της χώρας 52,2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο και χαρακτηρίζει την ιδέα μη ρεαλιστική καθώς όπως τονίζει η χώρα είναι σε ύφεση από το 2012.
Παρόλα αυτά η Φινλανδία γράφει το Bloomberg, μπορεί να προχωρήσει σε αυτό το σχέδιο, ακολουθώντας το πιλοτικό πρόγραμμα για βασικό εισόδημα που ξεκινάει στις αρχές του επόμενου χρόνου σε κάποιες πόλεις της Ολλανδίας.
Στη Φινλανδία λέει το Bloomberg ο μέσος μισθός είναι στα 3000 ευρώ αλλά είναι και η χώρα που κάποιοι πληρώνουν έως και το 50% του εισοδήματός τους σε φόρους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…