Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2021

Φιλικά σε ΑμεΑ, τα πρώτα είκοσι σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς

Τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών ΑμεΑ στους χώρους των σχολικών μονάδων επιτυγχάνει ο Δήμος Καλαμαριάς, υπογράφοντας  σχετικό έργο με τον ανάδοχο.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει,  πρόκειται να κατασκευαστούν WC για ΑμεΑ και να δημιουργηθούν στις εισόδους είκοσι σχολικών μονάδων, ράμπες, όπου δεν υπάρχουν, ή να τροποποιηθούν οι υφιστάμενες, σύμφωνα με τις σημερινές προδιαγραφές και τους κανονισμούς.  Όπως σημειώνει ο Δήμος,   οι παρεμβάσεις, εκτός από προσβασιμότητα, σε αρκετές περιπτώσεις, προσδίδουν και αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, εφόσον αναδιοργανώνεται ο χώρος και οι είσοδοι.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δέκα έξι μήνες και η χρηματοδότησή του γίνεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ (50.220,00 €) και ΣΑΤΑ Σχολικών Κτιρίων, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό  (384.850,96 €).

«Στόχος μας είναι κανένα παιδί να μη στερηθεί το αγαθό της παιδείας, αλλά και να μπορεί να ζήσει αυτόνομα και χωρίς περιορισμούς», δήλωσε  ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

«Βαδίζουμε έμπρακτα στη προσπάθεια μας να κάνουμε τα σχολεία μας πιο ανθρώπινα, πιο όμορφα και προσβάσιμα», επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά υλοποίησης Βιοκλιματικό Νηπιαγωγείο στα Τρίκαλα

Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έργο του Δήμου Τρικκαίων για την εκπαίδευση υλοποιείται το επόμενο διάστημα. Με…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 24 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου περνάει στην ψηφιακή εποχή με την «ΙΡΙΔΑ»

Το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και εργασιών “ΙΡΙΔΑ” χρησιμοποιεί πλέον ο Δήμος Ιεράς Πόλεως…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 23 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χανίων: Συγκέντρωση 12 τόνων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων μέσα στο χρόνο

Περισσότερους από τρεις  τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, συγκέντρωσαν τα συνεργεία του Δήμου Χανίων…