Άρθρο Localit 23 Αυγούστου, 2022

Φεστιβάλ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ FEST OΡΑΜΑ-FESTUM «π»: Όταν τα μαθηματικά συναντούν τη μουσική

Σε εξέλιξη είναι το   Φεστιβάλ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ FEST OΡΑΜΑ-FESTUM «π», που υλοποιεί ο δήμος Ανατολικής Σάμου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από 21-08-2022 έως 27-08-2022 με στόχο τη σύνδεση των μαθηματικών και της μουσικής σε έναν κοινό άξονα πολιτισμού.

Στη διάρκεια του Festum «π» παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Σάμο σημαίνοντα ονόματα από το χώρο της κλασικής μουσικής, προάγοντας έτσι τη στενή σχέση ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη αλλά και τους δεσμούς που συνδέουν τη Σάμο με τη Γαλλία από τον 18ο αιώνα, μέχρι και σήμερα.

Πρόκειται για μια ελληνογαλλική γιορτή της μουσικής και των μαθηματικών, με επίκεντρο τη γενέτειρα του Πυθαγόρα που συγκεντρώνει ήδη το ενδιαφέρον του διεθνούς καλλιτεχνικού κόσμου και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών ΜΜΕ.

Μέσω των σημαντικών αυτών εκδηλώσεων, προβάλλεται η ιστορία της Σάμου και η πολυπολιτισμική της διαδρομή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Festum “π” έχει ως εξής:

  • 21-08-2022, Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, 21:00 – Karol Beffa. Ο διακεκριμένος Γάλλος συνθέτης θα αυτοσχεδιάσει και θα συνοδεύσει στο πιάνο ένα αριστούργημα του γαλλικού βωβού κινηματογράφου.
  • 22-08-2022, Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, στις 21:00 – Tomo Keller- βιολί, Sodi Braide – πιάνο. Σονάτες για βιολί και πιάνο των Cesar Franck και Maurice Ravel.
  • 25-08-2022, Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, στις 21:00 – Sodi Braide, πιάνο. Έργα Γάλλων Συνθετών.
  • 26-08-2022, Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, 21:00 – Ανδρέας Παπασαλούρος, πιάνο. Έργα Χατζηδάκη, Haydn και Couperin.
  • 27-08-2022, Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, στις 21:00 – Bertrand Maury, πιάνο. Έργα Debussy και Bach.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 08 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Νισύρου καθιερώνει επίδομα γέννησης

Εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται σε οικογένεια δημοτών και…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 21 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σεμινάριο ψηφιακών δεξιοτήτων στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των ψηφιακών…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ Ανατολικής Σάμου και Δοξάτου

Οι Δήμοι Ανατολικής Σάμου και Δοξάτου Δράμας υπέγραψαν, την Τρίτη 4 Αυγούστου, πρωτόκολλο αδελφοποίησης κατόπιν…