Δείπνο με πέντε διαφορετικά πιάτα, θα μεταφέρει γεύσεις της Θεσσαλονίκης στο τραπέζι των κατοίκων του Τορόντο του Καναδά, αύριο Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Πρόκειται για πρωτοβουλία του ελληνικής καταγωγής σεφ και δημιουργού του site www.kalofagas.ca,Peter Minakis ο οποίος ζει και εργάζεται στο Τορόντο.
Όπως αναφέρει και ο ίδιος στην ιστοσελίδα του, δημιούργησε ένα μενού με άρωμα Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας. Στόχος του είναι οι μυρωδιές και οι γεύσεις να ταξιδέψουν τους καλεσμένους του νοερά στο Καπάνι, τις ταβέρνες και τους δρόμους της όμορφης Θεσσαλονίκης.
Ενδεικτικά, το μενού περιλαμβάνει βομβίδια, μπουγιουρντί, κουλούρι Θεσσαλονίκης, χοιρινό κρασάτο με ελιές Χαλκιδικής, τραχανά με μανιτάρια και κεφαλογραβιέρα και βέβαια τα διάσημα τρίγωνα Πανοράματος. Η χορταστική αυτή γευστική απόλαυση θα συνοδεύεται και από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό της παλαιάς, αλλά και της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, που επιμελήθηκε το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
«Είναι μια πρώτη επιμελημένη προσπάθεια εξαγωγής του Φεστιβάλ Γαστρονομίας εκτός ελληνικών συνόρων. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, σε πόλεις ευρωπαϊκές με στόχο να τοποθετήσουμε δυναμικά τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη», δήλωσε ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.
Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση που προωθεί τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης εκτός συνόρων τελεί υπό την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival.