Άρθρο Localit 19 Απριλίου, 2016

Φέρες: Φεστιβάλ στον Πόρο, το Ευρωπαϊκό χωριό πελαργών 2016

πελαργοίΦεστιβάλ στον Πόρο, το Ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών για το 2016, διοργανώνουν  στις 10 και 11 Ιουνίου η Δημοτική Ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ, οι Πολιτιστικοί   Σύλλογοι «Αγία Σοφία» «Ορφέας» Πέπλου, Μοναστηρακίου, Πόρου,  ο Σύλλογος ΚΕΦΥ, Σκακιστικός Όμιλος Φερών, 1ο, 2ο, 3ο Δημ.  Σχολεία Φερών.

Ο οικισμός του Πόρου ανακηρύχθηκε επίσημα από τον οργανισμό euroNATUR ως «Το Ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών 2016», διάκριση μοναδική σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς αποτελεί σημαντικό τόπο για τη διατήρηση και αναπαραγωγή των πελαργών. Ο οργανισμός euroNATUR θα απονείμει στον οικισμό του Πόρου βραβείο για τη διάκρισή του αυτή στο φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσκεψη στο Κέντρο ενημέρωσης στον Πόρο, δακτυλιώσεις, ξεναγήσεις, δημιουργική απασχόληση και κατασκευές, διαγωνισμό φωτογραφίας, δρώμενα  και λαϊκή παράδοση, ποδηλατοδρομία, επιστημονική διερεύνηση και παραδοσιακό γλέντι με σημείο αναφοράς τους πελαργούς και τόπο διεξαγωγής τον Πόρο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Από χθες Κυριακή 22 Ιουνίου, ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε πλήρη επιφυλακή τον μηχανισμό Πολιτικής…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Με μια ματιά 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παραδόθηκαν και τα πέντε πιστοποιημένα πάρκα σκύλων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκε το πρωί στους φιλόζωους και τους τετράποδους φίλους τους το πέμπτο και τελευταίο, για…