Ο δήμος Αρχανών – Αστερουσίων, προκειμένου να υποστηριχθούν οι δημότες από τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ εξαιτίας της μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, ανέλαβε τη διαδικασία συλλογής εξουσιοδοτήσεων για επίδοση εξώδικου στην επιχείρηση από δημότες που είτε αδυνατούσαν να πληρώσουν, είτε διαφωνούν.
Ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων έχει χαρακτηρίσει «βαρβαρότητα και παράνομη ενέργεια με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έτσι εκτός της επίδοσης εξωδίκου απέστειλε με δικαστικό επιμελητή στην ΔΕΗ και στο Υπουργείο Οικονομικών την εξώδικη δήλωση- διαμαρτυρία με τις υπογραφές που είχε συλλέξει.
Επίσης ενημερώνει τους δημότες που έχουν αδυναμία πληρωμής ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (μακροχρόνια άνεργοι, ανάπηροι, πολύτεκνοι) με την προϋπόθεση ότι έχουν καταβάλλει την αξία του έκτακτου τέλους – όπως ορίζει ο Νόμος- και πάντα σε συνεννόηση με την αρμόδια Δ.Ο.Υ, ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση επανεξέτασης στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση: