Άρθρο Localit 25 Ιανουαρίου, 2020

Έξι έργα Πολιτισμού στο Ε.Π Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας 2014-2020

Έξι σημαντικά έργα αξιοποίησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, εντάχθηκαν  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη, συνολικής δημόσιας δαπάνης 5.239.765,00 ευρώ.

Τα έργα τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Αξιοποίησης των Λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την ολοκληρωμένη προστασία – ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας και τη συνδρομή τους στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας, είναι:

  • Αποκατάσταση και ανάδειξη της ακρόπολης και τμήματος του νοτίου πλατώματος ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου – Β φάση, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και προϋπολογισμό 900.000 ευρώ.
  • Συντήρηση αποκατάσταση τοιχογραφιών Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου  του Κυριτζή στην Καστοριά, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.
  • Αποκατάσταση, ανάδειξη μνημείων ασκητισμού Πρεσπών, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και προϋπολογισμό 639.765 ευρώ.
  • Μερική ανάδειξη της πόλης της αρχαίας Αιανής, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ.
  • Στερέωση και αποκατάσταση του δυτικού πύργου στο κάστρο Σερβίων, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ.
  • Συντήρηση τοιχογραφιών και οροφογραφίας Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Καστοριάς, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Τα νέα έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 15 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Συνάντηση εργασίας για Αστικό Σχεδιασμό και Δημόσια Υγεία

Συνάντηση εργασίας με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia, Charles Branas, πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 15 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους

Λ. Κυρίζογλου: «Η κατανομή γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και με προτεραιότητα στους μικρούς Δήμους» Συνεδρίασε…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Αλεξανδρούπολη ενισχύει τους δεσμούς με Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim…