Άρθρο Localit 07 Μαΐου, 2013

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 2,5 δις ευρώ για άστεγους και απόρους

φωτο τρόφιμαΤη δημιουργία νέου Ταμείου  στη θέση του σημερινού  προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας με στόχο να καλυφθούν οι βασικότερες ανάγκες σε τρόφιμα και ρουχισμό εκείνων που δοκιμάζονται σήμερα σκληρότερα, έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως σημειώνεται  το νέο ταμείο της Ένωσης για εκείνους με τη μεγαλύτερη ανάγκη θα δώσει στους φτωχότερους μια ευκαιρία, κάποια από τα βασικότερα και πιο αναγκαία όπως τροφή, ρουχισμό και μια στέγη στους άστεγους. Το Ταμείο για τους Απόρους αντικαθιστά το πρόγραμμα διανομής τροφίμων αλλά με τη φτώχεια να απειλεί έναν στους πέντε Ευρωπαίους ή 116 εκατομμύρια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά κάτι καλύτερο.

Το νέο μέτρο συζητείται  σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου στην επιτροπή Απασχόλησης  ενόψει της τελικής έγκρισής του.

Ο προϋπολογισμός που έχει προταθεί ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ για το 2014-2020 και βασικοί παραλήπτες θα είναι οι άστεγοι και οι άπορες οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η εισηγήτρια Emer Costello (Σοσιαλιστές, Ιρλανδία) τονίζει στην έκθεσή της ότι τέτοια κονδύλια είναι ανεπαρκή, όμως προτείνει την έγκριση του προγράμματος ως έχε,ι καθώς έστω και με τέτοια πενιχρά μέσα, θα συμβάλλει κάπως στην αντιμετώπιση των οξύτερων προβλημάτων φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρώπη σήμερα.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…