Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2022

Ευρωπαϊκή Αποστολή των Πόλεων: Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην εναρκτήρια συνεδρίαση στις Βρυξέλλες

Την εναρκτήρια συνεδρίασή της πραγματοποίησε η Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ευρώπης μέχρι το 2030, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, στις Βρυξέλλες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους 100 (συν 12) Δήμους που έχουν επιλεγεί, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Κοζάνης.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν εκπρόσωποι από κάθε Δήμο, με το Δήμο Κοζάνης να εκπροσωπείται από τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου, Γιάννη Τζιουρά. Στη διαδικασία συμμετείχε και η ειδική σύμβουλος του Γεν. Γραμμ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνα Σιούντρη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και τον Κλιματικό Νόμο,FransTimmermans,  καθώς και ο απερχόμενος επικεφαλής της Αποστολής των Πόλεων και νυν επικεφαλής της στρατηγικής για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας REPowerEU, MatthewBaldwin από την πλευρά της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της πρώτης φάσης της Αποστολής η οποία περιλαμβάνει την προετοιμασία των Δήμων για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού και Επενδυτικού τους σχεδίου για το 2030. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι 33 σύμβουλοι που θα απαρτίζουν την Πλατφόρμα της Αποστολής, που θα παράσχει τεχνική βοήθεια στους Δήμους καθ’ όλη τη διάρκεια της φάσης σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματός τους, μέχρι το 2030.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε σχετικά με την πρωτοβουλία συνεργασίας που ξεκίνησε μεταξύ των 6 Ελληνικών Δήμων, ως ένα από τα καλά παραδείγματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τονίστηκε ακόμη η σημασία της Αποστολής σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία διεθνώς, και τα οφέλη που θα έχει για τους κατοίκους των πόλεων που έχουν επιλεγεί, στο μέτρο που θα έχουν επιτύχει τους γενικά διακηρυγμένους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης πολύ νωρίτερα από τις υπόλοιπες πόλεις.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαβούλευση με τους πολίτες για την εκπόνηση του ΣΦΗΟ του Δήμου Αμαρουσίου

Σε διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χερσόνησος: Σύμβαση για έργα αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα άρδευσης του Δήμου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου άρδευσης σε περιοχές της…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάρκο Πασαλίδη, ένα στολίδι για μικρούς και μεγάλους στην Καλαμαριά

Το πάρκο Πασσαλίδη, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα της Καλαμαριάς, το οποίο ετοιμάστηκε και παραδίδεται…