Άρθρο Localit 19 Ιανουαρίου, 2023

Ευρεία σύσκεψη στο ορυχείο της ΛΑΡΚΟ για τη θωράκιση του φράγματος

Ευρεία επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ορυχείο της ΛΑΡΚΟ του δήμου Σερβίων με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης για τη θωράκιση του φράγματος για την αποφυγή υπερχείλισης  του και την  αντιπλημμυρική προστασία του χώρου του κοιμητηρίου των Σερβίων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο  αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σερβίων Γεώργιος Χρήστου, ο διευθυντής της ΛΑΡΚΟ Θεόδωρος Μακρυδήμας και στελέχη του δήμου, της ΑΝΚΟ και της ΛΑΡΚΟ.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Σερβίων έχει θέσει το θέμα από τον περασμένο Νοέμβριο με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί  η περιοχή στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης.

Μετά την επιτόπια επίσκεψη αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν οι υφιστάμενες μελέτες που αφορούν το φράγμα και να ξεκινήσει η διαδικασία για τις απαιτούμενες μελέτες για την προστασία του φράγματος από τη διάβρωση και τυχόν εκτόνωση πιθανής συγκέντρωσης ικανού όγκου όμβριων και την αντιπλημμυρική προστασία του χώρου των κοιμητηρίων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Κάλεσμα στους πολίτες για αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους

Στην αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους μέχρι την 30η Απριλίου 2024, καλούνται οι πολίτες…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά νωρίτερα η αντιπυρική περίοδος σε Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Από σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στις περιφέρειες της Κρήτης, Βορείου και…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Εορδαίας: Οριστική παραλαβή δύο δομών για ΑμεΑ

Στην οριστική παραλαβή της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (δυναμικότητας…