Άρθρο Localit 04 Μαρτίου, 2024

Ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ ζητά ο δήμαρχος Εορδαίας

Ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, με επιστολή που απέστειλε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Με το αίτημα αυτό, το οποίο κοινοποιείται προς την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και τους Δήμους της χώρας, ζητείται ειδικότερα να νομοθετηθεί ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών των δημοτών προς τους ΟΤΑ με αύξηση του αριθμού των δόσεων και μείωση των ποσοστών των προσαυξήσεων, προκειμένου να δοθεί «ανάσα» σε πολύ πιεσμένους οικονομικά οφειλέτες και αφετέρου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εσόδων των Δήμων.

Στην επιστολή του προς τον κ. Λιβάνιο, ο δήμαρχος Εορδαίας, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ότι:  “Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας δέχονται συνεχώς αιτήματα από δημότες για ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών τους, με αύξηση του αριθμού των δόσεων και μείωση των ποσοστών των προσαυξήσεων, ενώ ταυτόχρονα, στόχος μας είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας των εσόδων μας.
Προτείνεται, συνεπώς, η νομοθέτηση ρύθμισης οφειλών προς ΟΤΑ, σύμφωνα με την οποία ο μικρότερος αριθμός των δόσεων να επιφέρει αναλογικά μείωση του ποσοστού των προσαυξήσεων, ενώ παράλληλα, στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης, να υπάρχει πλήρης απαλλαγή από προσαυξήσεις”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…