Άρθρο Localit 20 Μαΐου, 2014

Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΓεωπάρκωνΤα Γεωπάρκα όλης της Ευρώπης, διοργανώνουν για ενδέκατη συνεχή χρονιά και φέτος την Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων. Ο εορτασμός της  αποτελεί πλέον θεσμό και οργανώνεται κάθε χρόνο με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία.

Στον εορτασμό συμμετέχουν όλα τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τη μοναδική γεωλογική κληρονομιά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Κάθε Γεωπάρκο  επιλέγει τις εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων, με γνώμονα την προβολή της ευρωπαϊκής φυσικής – γεωλογικής  κληρονομιάς, τις ιδιαιτερότητες των μνημείων του αλλά και τις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Παράλληλα, οι επισκέπτες σε όλα τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα πληροφορούνται για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη και με τον τρόπο αυτό η Λέσβος προβάλλεται στους χιλιάδες επισκέπτες των Μουσείων και Πάρκων που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκίνησε χθες 19 Μαΐου  και θα ολοκληρωθεί στις  8 Ιουνίου 2014 στη Λέσβο και  περιλαμβάνει επιστημονικές ενημερώσεις, περιηγήσεις, δράσεις υπαίθρου, αφιερώματα στα Γεωπάρκα του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, προβολές ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στόχος των εκδηλώσεων που οργανώνονται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, είναι να γνωρίσει τόσο στους κατοίκους της Λέσβου όσο και στους επισκέπτες του νησιού και κυρίως τους νέους τις ομορφιές της λεσβιακής φύσης, τη μοναδική φυσική και γεωλογική κληρονομιά του νησιού. Παράλληλα, στόχος των εκδηλώσεων είναι να συμβάλλουν στη συνειδητοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής, κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ταυτότητας και να τονίσουν την άμεση σχέση αυτών με το φυσικό περιβάλλον.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…