Άρθρο Localit 13 Ιουνίου, 2016

ΕΥΑΘ: Στο ειδικό τιμολόγιο ευπαθών ομάδων 420 πρόσφυγες

ΕΥΑΘΣτο ειδικό τιμολόγιο των ευπαθών ομάδων θα εντάξει η ΕΥΑΘ Α.Ε. την υδροδότηση 420 περίπου προσφύγων οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα εντός της Θεσσαλονίκης ή στα όρια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα διαμερίσματα, 70 περίπου στον αριθμό, θα τα μισθώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, χωρίς μάλιστα να καταβάλει στην ΕΥΑΘ τις σχετικές εγγυήσεις ύψους 7.000 ευρώ περίπου, στο πλαίσιο έργου στο οποίο συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμοι Νεάπολης – Συκεών και Καλαμαριάς, η ΧΑΝΘ, η ΜΚΟ «Praksis», η «Άρσις», το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Το μισθωτήριο συμβόλαιο θα έχει χρονική διάρκεια έως 31/12/2016, με δυνατότητα παράτασης ενός έτους, εφόσον συνεχιστεί η χρηματοδότηση του έργου από την Ύπατη Αρμοστεία. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά σε αιτούντες ασύλου και δικαιούχους του προγράμματος επανεγκατάστασης σε χώρες της ΕΕ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεχίζεται το μπαράζ Ρίχτερ στις Κυκλάδες

Έκτακτη σύσκεψη το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας Η επιστημονική κοινότητα εξετάζει…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσταση Διϋπουργικής Ομάδας Εργασίας για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το ποδήλατο

Στην Ομάδα συμμετέχει και η ΚΕΔΕ Διυπουργική Ομάδα Εργασίας (ΔΟΕ) για την εκπόνηση του Εθνικού…

Μη κατηγοριοποιημένο 04 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην τελική ευθεία η έγκριση προγράμματος σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ για τους αστέγους στον Δήμο Ηρακλείου

Θετική η αξιολόγηση της πρότασης του Δήμου για την ένταξη του στο νέο πρόγραμμα «Στέγαση…