Άρθρο Localit 23 Φεβρουαρίου, 2017

Ερώτημα ΚΕΔΕ στον Α. Πετρόπουλο για τους αιρετούς συνταξιούχους

Ερώτημα  αν στις διατάξεις του νόμου του Ν.4387/2016 σχετικά με το Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας συμπεριλαμβάνονται ή όχι,  οι αιρετοί – συνταξιούχοι κατέθεσε με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς  υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α.  Πετρόπουλο.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Γ. Πατούλης επισημαίνει:

Με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4387/2016 προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι: «1. Στους εξ’ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους του Δημοσίου, και όλων των φορέων, ταμείων, κλάδων ή λογαριασμών που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ, οι ακαθάριστες συντάξεις κύριες και επικουρικές καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60% για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή δραστηριότητα …..»

«2. Ειδικά, στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι της παρ. 1 αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν δραστηριότητα σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης η καταβολή της σύνταξης ή των συντάξεών τους κυρίων ή επικουρικών αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή της εργασίας ή των υπηρεσιών τους ή της δραστηριότητας τους.».

«3. Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή και στα πρόσωπα της παρ.2 του άρθρου 2 του Ν.3833/2010».

«6. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου έχουν εφαρμογή για όσους θα αναλάβουν εργασία ή θα αυτοαπασχοληθούν, γενικά, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και εντεύθεν…. Ειδικά, για τα πρόσωπα που ανέλαβαν εργασία ή αυτοαπασχόληση πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου διατηρούνται σε ισχύ και εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 36 του Ν.2676/1999, όπως αντικαταστάθηκε με το Ν.3863/2010 και ισχύει μέχρι την ημερομηνία έναρξης του παρόντος….»

Κατόπιν των ανωτέρω διατάξεων και επειδή στην υπηρεσία μας έχουν αποσταλεί πολλά ερωτήματα από αιρετούς – συνταξιούχους οι οποίοι έχουν αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβουν αξίωμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετούν, παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε ότι στην ανωτέρω ρύθμιση ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται και οι αιρετοί – συνταξιούχοι.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…