Άρθρο Localit 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Έργο 2,6 εκ. αναβάθμισης κεντρικού αγωγού της Τηλεθέρμανσης με δημόσιους και πόρους της ΔΕΥΑΚ

Την κατασκευή της Β΄ φάσης του έργου της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του αγωγού μεταφοράς θερμικής ενέργειας της τηλεθέρμανσης Κοζάνης πρόκειται να ολοκληρώσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου  η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης.

Η υλοποίηση του συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: ΕΠΕΚΤΑΣΗ / ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ  και του Άξονα Προτεραιότητας 10  που αφορά την “Εφαρμογή στρατηγικών επίτευξης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με έμφαση στις αστικές περιοχές”.

Η συνολική δαπάνη του εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 2.613.573  ευρώ ( πλέον ΦΠΑ 24%) και η χρηματοδότηση του καλύπτεται σε ποσοστό 54,34%, που αφορά ποσό 1.420.215,56 ευρώ, από ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ και σε  ποσοστό 45,66 %, που αφορά ποσό 1.193.357,42 ευρώ, από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Τι περιλαμβάνει.

Το έργο αυτό έχει ως τίτλο του «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ/ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΛ/ΝΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – Β’ ΦΑΣΗ», και περιλαμβάνει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό (αντικατάσταση) τμήματος του υφιστάμενου παλαιού υπόγειου προμονωμένου αγωγού προσαγωγής – μεταφοράς υπέρθερμου νερού -, μήκους 6.300 μέτρων.
Συμπεριλαμβάνει ακόμα και τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σύστημα  ανίχνευσης διαρροών που ενοποιείται και εντάσσεται στο υφιστάμενο σύστημα παρακολούθησης διαρροών.

Το τμήμα του αγωγού που αναβαθμίζεται βρίσκεται μεταξύ των κύριων αντλιοστασίων Α1/Α2 που βρίσκονται στην πόλη της Κοζάνης και του ανασκευασθέντος πρόσφατα βανοστασίου που είναι εντός του αγροκτήματος Δρεπάνου.

Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας του συστήματος τηλεθέρμανσης, την αύξηση της μεταφερόμενης θερμικής ισχύος και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026 στον Δήμο Αρταίων

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026» του Δήμου Αρταίων συνεχίζεται με δράσεις που απλώνονται σε γειτονιές, κοινότητες…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ ... 03 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση εργασίας: Νέο Δίκτυο ΟΤΑ για την ανάδειξη της Βιομηχανικής Κληρονομιάς

ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ και ΕΛΛΕΤ για τη δημιουργία Δικτύου ΟΤΑ Βιομηχανικής Κληρονομιάς- Από τα εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 31 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ για την απώλεια των τριών πυροσβεστών εν ώρα καθήκοντος

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς…