Άρθρο Localit 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Έργο 2,6 εκ. αναβάθμισης κεντρικού αγωγού της Τηλεθέρμανσης με δημόσιους και πόρους της ΔΕΥΑΚ

Την κατασκευή της Β΄ φάσης του έργου της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του αγωγού μεταφοράς θερμικής ενέργειας της τηλεθέρμανσης Κοζάνης πρόκειται να ολοκληρώσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου  η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης.

Η υλοποίηση του συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: ΕΠΕΚΤΑΣΗ / ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ  και του Άξονα Προτεραιότητας 10  που αφορά την “Εφαρμογή στρατηγικών επίτευξης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με έμφαση στις αστικές περιοχές”.

Η συνολική δαπάνη του εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 2.613.573  ευρώ ( πλέον ΦΠΑ 24%) και η χρηματοδότηση του καλύπτεται σε ποσοστό 54,34%, που αφορά ποσό 1.420.215,56 ευρώ, από ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ και σε  ποσοστό 45,66 %, που αφορά ποσό 1.193.357,42 ευρώ, από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Τι περιλαμβάνει.

Το έργο αυτό έχει ως τίτλο του «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ/ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΛ/ΝΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – Β’ ΦΑΣΗ», και περιλαμβάνει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό (αντικατάσταση) τμήματος του υφιστάμενου παλαιού υπόγειου προμονωμένου αγωγού προσαγωγής – μεταφοράς υπέρθερμου νερού -, μήκους 6.300 μέτρων.
Συμπεριλαμβάνει ακόμα και τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σύστημα  ανίχνευσης διαρροών που ενοποιείται και εντάσσεται στο υφιστάμενο σύστημα παρακολούθησης διαρροών.

Το τμήμα του αγωγού που αναβαθμίζεται βρίσκεται μεταξύ των κύριων αντλιοστασίων Α1/Α2 που βρίσκονται στην πόλη της Κοζάνης και του ανασκευασθέντος πρόσφατα βανοστασίου που είναι εντός του αγροκτήματος Δρεπάνου.

Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας του συστήματος τηλεθέρμανσης, την αύξηση της μεταφερόμενης θερμικής ισχύος και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 16 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαζικό μήνυμα από τους Δήμους – Ώρα ευθύνης για την Πολιτεία

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα, η κινητοποίηση αιρετών της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

Διεθνείς Σχέσεις 16 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Ισχυρή Δημοκρατία – Ξεκάθαρο μήνυμα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ – Λάζαρος Κυρίζογλου: «Ο νέος Κώδικας ενισχύει την λειτουργική αυτοτέλεια των Δήμων»

Με σαφές πολιτικό στίγμα και ξεκάθαρη θεσμική θέση, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας…