Άρθρο Localit 16 Φεβρουαρίου, 2021

Εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι: Είναι πρακτικά αδύνατο να εμπλακούμε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα

Με ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι» παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους είναι πρακτικά αδύνατον να εμπλακούν οι εργαζόμενοι  σε αυτές τις δομές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, μεταφέροντας ηλικιωμένους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν στην σχετική ανακοίνωση:

  1. Δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα και κατάλληλα οχήματα, αλλά και αυτά που υπάρχουν δεν επαρκούν καλά -καλά για τις ανάγκες των ωφελουμένων του Βοήθεια στο Σπίτι.
  2. Δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός τέτοιου εγχειρήματος καθώς η μεταφορά προϋποθέτει και συνοδεία.
  3. Τα ραντεβού των εμβολιασμών δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τις ώρες λειτουργίας των Δομών του ΒσΣ.
  4. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι διανύουμε περίοδο πανδημίας, δεν μπορεί να γίνεται μεταφορά περισσότερο από 1 άτομο τη φορά πράγμα που σημαίνει ότι αυτό από μόνο του είναι χρονοβόρο.
  5. Επιπλέον, τηρώντας τα πρωτόκολλα για την προστασία της Δημόσιας υγείας, θα πρέπει να γίνεται απολύμανση μετά από κάθε μεταφορά.
  6. Δεν υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες οδηγοί ώστε να αναλάβουν και την ευθύνη μιας τέτοιας ενέργειας όπως της μεταφοράς των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως έχοντας πλήρη γνώση τόσο της επαγγελματικής ιδιότητας αλλά και την ευθύνη απέναντι στους πολίτες θεωρούν πως δεν μπορεί να τους επιβληθεί κάτι τέτοιο για τους παραπάνω προφανείς λόγους.

Σημειώνουν δε πως έχουν εμπράκτως αποδείξει μέχρι τώρα ότι στη περίοδο της πανδημίας ξεπέρασαν πολλές φορές τα όριά τους προκειμένου να συμβάλλουν στη προστασία της Δημόσιας Υγείας.

“Ωστόσο, καταλήγουν, με σεβασμό προς τους πολίτες αλλά και για τη διαφύλαξη της εργασίας μας απαιτούμε οι αρμόδιοι να σέβονται και να τηρούν τους κανονισμούς λειτουργίας του Βοήθεια στο Σπίτι”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid tests την ερχόμενη εβδομάδα στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, συνεχίζονται όλη την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ,…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (9/12)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα εξής: Δ.…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 08 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test στην Αντίκυρα

Ο δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού,…