Άρθρο Localit 03 Οκτωβρίου, 2022

«Εργαστήρι Κατάρτισης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» από τον δήμο Ελασσόνας

Ο δήμος Ελασσόνας διοργανώνει στις 18, 20 και 22 Οκτωβρίου 2022 «Εργαστήρι Κατάρτισης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» με τη μορφή σεμιναρίων στο πλαίσιο δράσεων για την κατάρτιση των πολιτών σε τομείς της Τοπικής Οικονομίας και συγκεκριμένα στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

Στόχος η  πληροφόρηση και καθοδήγηση των ενδιαφερομένων πολιτών για  την υλοποίηση ιδεών και πρωτοβουλιών εντάσσονται στο πεδίο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Στο «Εργαστήρι Κατάρτισης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» επιχειρείται η εισαγωγική παρουσίαση των προϋποθέσεων και των διαδικασιών εφαρμογής εναλλακτικών μοντέλων οργάνωσης και δραστηριοποίησης στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, περιγράφονται οι δυνατότητες διατομεακής συνεργασίας στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρονται βασικά παραδείγματα για την κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με σκοπό να παραχθεί οικονομική και κοινωνική αξία σε τοπικό επίπεδο.

Το «Εργαστήρι Κατάρτισης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» θα υλοποιηθεί στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας – Ανατολικό Κτήριο (πρώην ΔΕΥΑΕΛ).

Στο πρόγραμμα του Εργαστηρίου περιλαμβάνονται τρία (3) σεμινάρια των έξι (6) ωρών, τα οποία θα διεξαχθούν την Τρίτη, 18.10.2022, ώρες 16:00 έως 22:00, την Πέμπτη, 20.10.2022, ώρες 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο, 22.10.2022, ώρες 09:00 έως 15:00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το αναλυτικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Κατάρτισης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα από την ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας στον σύνδεσμο:

https://dimoselassonas.gr/…/programma_katartisi…

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στο Εργαστήρι απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής δήλωσης συμμετοχής/αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερομένου και μετά από επιτυχή παρακολούθηση εκδίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης Εργαστηρίου Κατάρτισης/ μη τυπικής-άτυπης εκπαίδευσης πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 εργάσιμες ημέρες και ώρες. Στο Εργαστήρι θα συμμετέχουν είκοσι (20) έως είκοσι πέντε (25) ενδιαφερόμενοι και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο Εργαστήρι από την ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας στον σύνδεσμο:

https://dimoselassonas.gr/…/aitisi_katartisi…

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Δ/νση: Δημάρχου Χρ. Βλαχοδήμου 1 (πρώην ΔΕΥΑ),

Ελασσόνα Τ.Κ. 40 200,

Τηλ.: 2493493615 – Email: diaviou@dimoselassonas.gr

Υπεύθυνη Οργάνωσης: Μαρία Φακή, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ελασσόνας Τηλ.: 2493493615 –

Email: mfaki@dimoselassonas.gr)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρέθυμνο: Ημερίδα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην πόλη»

Ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην πόλη», θα πραγματοποιηθεί,  την Παρασκευή 9…

Ενδιαφέρουν 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται η ισχύς των καρτών στάθμευσης μόνιμων κατοίκων

Την παράταση ισχύος των καρτών στάθμευσης μόνιμων κατοίκων που έχουν χορηγηθεί και ανανεωθεί έως τις…

Ενδιαφέρουν 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θέρμης – ΕΚΕΤΑ για τη λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας

Η ανάπτυξη κοινών δράσεων και ενεργειών, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την…