Άρθρο Localit 01 Απριλίου, 2022

Εργασίες αναβάθμισης σε τρεις πλατείες του Δήμου Πεντέλης

Με εκτεταμένες φυτοτεχνικές εργασίες συνεχίζεται η αισθητική αναβάθμιση τριών κεντρικών Πλατειών του Δήμου, δύο στη Νέα Πεντέλη (Πλατεία Αγίου Σύλλα και Πλατεία Κύπρου) και μία στα Μελίσσια (Πλατεία Μικρασιατών, Αγίου Γεωργίου). Τις εργασίες διενεργεί εξειδικευμένο συνεργείο.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Πλατεία Αγίου Σύλλα στη Νέα Πεντέλη πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης, επισκευής και αναβάθμισης όλου του δικτύου άρδευσης, εργασίες αποκατάστασης του χλοοτάπητα. Παράλληλα δημιουργήθηκαν νέα παρτέρια και νέος βρώσιμος κήπος με φυτεύσεις καρποφόρων δένδρων γύρω από το υπαίθριο γυμναστήριο, ενώ τοποθετήθηκαν και νέα καθιστικά.
  • Στην Πλατεία Κύπρου στη Νέα Πεντέλη, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού όλου του πάρκου από ξένα αντικείμενα και νεκρό φυτικό υλικό, εργασίες κλαδέματος και διαμόρφωσης όλων των υπαρχόντων φυτών και δένδρων για την καλύτερη υγεία και ανάπτυξή τους. Διενεργήθηκε κλάδεμα για την επίτευξη ορατότητας στην Πλατεία από οποιαδήποτε γωνία για λόγους ασφάλειας και προστέθηκαν νέα φυτά και δένδρα για αναβάθμιση της αισθητικής.  Τέλος εγκαταστάθηκαν τραπεζοπάγκοι, νέα παγκάκια και νέοι κάδοι.
  • Στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου γίνεται αντικατάσταση φυτών και διενεργήθηκαν και νέες φυτεύσεις, εμπλουτισμός χώματος με κομπόστ και άμμο αποκατάσταση του χλοοτάπητα με νέα φύτευση πλήρης αντικατάσταση και αυτοματοποίηση αρδευτικών. Παράλληλα έγινε αποκατάσταση και καλλωπισμός του φυτοτεχνικού διακόσμου στο Ηρώο Μικρασιατών. Στην πλατεία θα καταργηθούν τα δύο ανενεργά σιντριβάνια και θα αντικατασταθούν με νέες υδάτινες κατασκευές.

Επίσης, ήδη έχουν γίνει και παρεμβάσεις που αφορούν την προμήθεια και τοποθέτηση ειδών αστικού εξοπλισμού, εξοπλισμού υπαίθριας άθλησης, οργάνων παιδικής χαράς και φυτικού υλικού, νέου φωτισμού σε αντικατάσταση υφισταμένων ή και προς συμπλήρωσή τους στις Πλατείες Κύπρου και Αγίου Σύλλα.

«Εργαζόμαστε με σχέδιο για να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη. Σειρά έχουν οι τρεις πλατείες που τις αναβαθμίζουμε βελτιώνοντας σημαντικά τη φύτευσή τους. Σε λίγες μέρες οι παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί και οι πολίτες θα χαίρονται την παραμονή τους σε αυτές. Σκοπός μας είναι να τις έχουμε πάντα καλαίσθητες και περιποιημένες και είμαι βέβαιη ότι οι συμπολίτες μας θα βοηθήσουν στο να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο αισθητικής, το οποίο τους έχουμε προσδώσει», δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δ. Κεχαγιά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού Νερόμυλου στο Ίνι, προχωράει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού νερόμυλου και δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο Ίνι, προχωρά ο Δήμος Μινώα…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ειδική ράμπα στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την…