Άρθρο Localit 17 Αυγούστου, 2023

Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, αυτό της  διευθέτησης του ρέματος Γκούρας, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο Ιωάννη Λώλο, και την ανάδοχο εταιρεία «ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ».

Ο προϋπολογισμός του έργου με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας»,το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020, ανέρχεται σε  8.780.000,00€ (με Φ.Π.Α. 24%).

Η κατασκευή του έργου, με στόχο την αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής της Νέας Σελεύκειας, αφορά στη διευθέτηση οριοθετημένου τμήματος του ρέματος Γκούρας, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου  πόλης του οικισμού Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε μήκος 1.738 μ.

«Απαντάμε με έργα, επιλύοντας στην πράξη τα προβλήματα δυσλειτουργίας της καθημερινότητας. Με γνώμονα την ασφάλεια των συνδημοτών μας, βάζουμε τέλος σε κάθε ανησυχία ενδεχομένου έντονων καιρικών φαινομένων, δεδομένου του γεγονότος ότι οι καιρικές συνθήκες και οι σφοδρές βροχοπτώσεις μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικές, χωρίς την απαραίτητη πρόληψη. Με τα Έργα διευθέτησης του ρέματος της Γκούρας θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά τη Νέα Σελεύκεια, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα  αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.  Οι προσπάθειές μας, με την ουσιαστική συμβολή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών, αποδίδουν καρπούς, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του τόπου μας. Και δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε να χαρτογραφούμε και να επιλύουμε τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα, με μοναδικό μας σκοπό την ευημερία του τόπου μας», δήλωσε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Παράταση υποβολής αιτήσεων για μείωση δημοτικών τελών

Έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, παρατείνεται στον Δήμο Δράμας, η υποβολή αιτήσεων για μείωση δημοτικών…