Άρθρο Localit 12 Ιουνίου, 2018

Έργα 6,7 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών στη Μάνδρα

Δρομολογήθηκαν ακόμη δύο έργα, προϋπολογισμού 6,7 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η καταστροφική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017 στη Μάνδρα.

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 4.350.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των οδών και πεζοδρομίων στη Μάνδρα, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και ασφάλειας πεζών και οχημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα απομακρυνθούν τα εμπόδια, θα διαμορφωθούν οδεύσεις τυφλών, υποβιβασμοί πεζοδρομίων, θα ανακατασκευαστούν οι ράμπες πρόσβασης οχημάτων, θα αντικατασταθούν οι πλακοστρώσεις και τα κρασπεδόρειθρα, ενώ θα τοποθετηθούν προστατευτικά στοιχεία για τη όδευση πεζών και ατόμων με αναπηρία.

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ, αφορά την αποκατάσταση και τη λειτουργική, ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση των πλατειών και των κοινοχρήστων χώρων, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Επιπλέον, με τον έλεγχο του συστήματος άρδευσης μέσω αυτοματισμού και την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σωμάτων θα επιτευχθεί εξοικονόμηση μεγάλης ποσότητας ύδατος και ηλεκτρικής ενέργειας.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 08 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Νισύρου καθιερώνει επίδομα γέννησης

Εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται σε οικογένεια δημοτών και…

Με μια ματιά 08 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος, που συγκέντρωσε και φέτος το…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 07 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: «Η ΚΕΔΕ και όλοι οι Δήμοι της Χώρας έχουν πάντα πίστη στον ουσιαστικό διάλογο, για τους κρίσιμους τομείς της “Ενέργειας”, των “Αποβλήτων” και των “ Υδάτων”»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην εκδήλωση της ΡΑΑΕΥ για τον ρόλο της κυκλικής οικονομίας και…