Άρθρο Localit 04 Οκτωβρίου, 2023

Έρχονται τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Κατερίνη

Στην Κατερίνη, αναμένεται σύντομα η εγκατάσταση 48 ηλεκτρικών ποδηλάτων από τα οποία 3, για Άτομα με Αναπηρία, για χρήση μέσα στην πόλη. Παράλληλα θα εγκατασταθούν 48 θέσεις κλειδώματος και φόρτισης των κοινόχρηστων ποδηλάτων, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

«Κινούμαστε στο μέλλον  δημιουργώντας σταδιακά μια  πόλη φιλική προς το περιβάλλον. Προωθούμε το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης.  Συμβάλλουμε στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς και στη  διευκόλυνση των μετακινήσεων στον αστικό ιστό, για πολίτες και επισκέπτες», δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, καθώς σήμερα έγινε επίδειξη της εφαρμογής και του τρόπου λειτουργίας του αυτόματου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων, από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, σε αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, ενώ έως το τέλος του χρόνου, θα τεθεί και επίσημα σε λειτουργία.

Τις πρώτες πεταλιές έκανε ο Δήμαρχος Κατερίνης και πολίτες  – ΑμεΑ, καθώς τρία εκ των 48 συνολικά ηλεκτρικών ποδηλάτων, τη δωρεάν, καθημερινή χρήση των οποίων προωθεί ο Δήμος, αφορούν άτομα με αναπηρίες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας BrainBox Α.Ε., που διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο κοινοχρήστων ποδηλάτων στην Ελλάδα, και θα εγκαταστήσει το σύστημα στην Κατερίνη, αναφέρθηκε στα οφέλη της  προώθησης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης  για την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε ότι ο Δήμος Κατερίνης είναι ο πρώτος που υπέγραψε σύμβαση στη Μακεδονία, για την εγκατάσταση  αυτόματου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου, ύψους 370.698,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α., ενώ  συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο…