Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2022

Επιβράβευση Δήμου Ηρακλείου και εθελοντών για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Τον Δήμο Ηρακλείου βράβευσε για την πρόοδο που έχει πετύχει το τελευταίο χρονικό διάστημα , στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων, η ακαδημία Zero Stray Academy, στελέχη της οποίας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου στο Ηράκλειο.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δέχτηκε στο γραφείο του στη Λότζια αντιπροσωπεία στελεχών της Ακαδημίας με επικεφαλής την Διευθύντρια Σταματίνα Σταματάκου, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού, της Προϊσταμένης του Τμήματος Πολιτισμού & Εθελοντισμού- υπεύθυνης σχεδιασμού και προβολής του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων Εύης Μαρτιμιανάκη καθώς και των εκπροσώπων των δύο φιλοζωικών σωματείων «Ζωφόρος» και «Σείριος», Μαρίας Χουστουλάκη και Έλλης Κοκκάλη αντίστοιχα.

Οι εκπρόσωποι της Ακαδημίας , ενημερώθηκαν για τις καλές τακτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Ηρακλείου στη διαχείριση των αδέσποτων, καθώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές, καθημερινά, στην
αντιμετώπιση των δεκάδων περιστατικών εγκατάλειψης, κακοποίησης και τραυματισμού των αδέσποτων ζώων.

Επίσης η ομάδα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του κυνοκομείου Ηρακλείου, ώστε να δει από κοντά τα φιλοξενούμενα ζώα, τις ανάγκες που έχουν και τις πιθανές λύσεις που μπορούν να βρεθούν προς όφελος της ευζωίας τους.
Συζήτησαν με την εκπαιδεύτρια, την εθελόντρια, την κτηνίατρο και τους υπαλλήλους, ώστε να σχηματίσουν την εικόνα των δυσκολιών , των προσπαθειών αλλά και των προτάσεων για καλυτέρευση των συνθηκών παραμονής και περίθαλψης των φιλοξενούμενων ζώων.

Σημειώνεται ότι η Zero Stray Academy είναι η πρώτη ακαδημία στην Ελλάδα που παρέχει γνώσεις δωρεάν στου Δήμους με σκοπό να πετύχουν αρχικά την μείωση του αριθμού και σε σύντομο διάστημα την εξάλειψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε σε εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών από ομάδα ειδικών, για την καλύτερη εφαρμογή του νέου νόμου που προβλέπει την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Ακαδημίας θα συνεχιστεί, προκειμένου η εφαρμογή του νομού για την προστασία των ζώων συντροφιάς να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, με τελικό στόχο την μείωση των αδέσποτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…