Αυξημένης μοριοδότησης λόγω εργασιακής εμπειρίας θα τύχουν όσοι ήδη εργάζονται στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, κατά τη διαδικασία επαναπροκήρυξης θέσεων για νέες προσλήψεις προσωπικού , προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές δομές από τους δήμους με όρους ΑΣΕΠ.
Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου αντιπροσωπεία των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την αντιμετώπιση Φτώχειας, που πραγματοποίησαν την Τρίτη, κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας παράταση της λειτουργίας των δομών.
Συγκεκριμένα η κ. Φωτίου διαβεβαίωσε για τα εξής:
Θα ισχύσει η πριμοδότηση με αυξημένη μοριοδότηση λόγω της εμπειρίας τους, των ήδη εργαζομένων σε αυτές τις δομές που θα υποβάλλουν αιτήσεις για νέες προσλήψεις προσωπικού ώστε να στελεχωθούν οι κοινωνικές δομές από τους Δήμους, με όρους ΑΣΕΠ.
Θα αποσταλεί έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού σε όλες τις ΜΚΟ που παρέχουν προσωπικό στις δομές αυτές, ώστε, να καταβάλουν πρωτίστως τις αμοιβές των εργαζομένων από το ποσό της προκαταβολής (80%) που λαμβάνουν από το υπουργείο. Καθώς και για την άμεση καταβολή καθυστερούμενων οφειλών από προηγούμενες περιόδους τις οποίες κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι.
Τέλος, καλούνται λόγω του κατεπείγοντος, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να επιταχύνουν στο μέγιστο βαθμό τις διαδικασίες προσκλήσεων και υποβολής προτάσεων, για την άμεση έναρξη λειτουργίας των νέων κοινωνικών δομών.
Να σημειωθεί ότι στις 170 Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας προσφέρουν έργο 850 εργαζόμενοι καθόλη τη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων. Οι δομές από την 1η Νοεμβρίου κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα, μαζί και οι εργαζόμενοι, καθώς δεν διατίθενται άλλα χρήματα από τα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Γιαυτό και οι εργαζόμενοι ζητούν την πεντάμηνη παράτασή του μέχρι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς και την αυξημένη μοριοδότησή τους. Θέση με την οποία συντάχθηκε ομόφωνα και το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο.