Άρθρο Localit 14 Νοεμβρίου, 2013

Επιμορφωτικά προγράμματα για υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

δημόσιοΤη δυνατότητα παρακολούθησης επιμορφωτικών προγραμμάτων θα έχουν οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και προσδοκούν να μετακινηθούν σε κενές θέσεις του δημοσίου. Στόχος της σχετικής δράσης που αναπτύσσεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι  η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα προγράμματα αφορούν σε οριζόντιες επιμορφωτικές δράσεις για τους υπαλλήλους που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας ενώ θα ακολουθήσουν στοχευμένες δράσεις, σε συνεργασία με τους φορείς υποδοχής, μετά την τοποθέτηση των στελεχών σε νέες οργανικές θέσεις.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα αφορούν στους παρακάτω τομείς:

 

Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Υπηρεσίες προς τους Πολίτες.

Βασικές αρχές διοικητικής δράσης.

Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων.

 

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp

 

Να σημειωθεί, ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 80 επιμορφωτικά προγράμματα (60 στην Αθήνα και 20 στη Θεσσαλονίκη) ενώ θα ακολουθήσει δεύτερος προγραμματισμός με έναρξη την 8/1/2014.

 

Επισημαίνεται ότι, με βάση την εγκύκλιο της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύης Χριστοφιλοπούλου, η παρακολούθηση των επιμορφωτικών δράσεων είναι προαιρετική και ουδεμία έννομη συνέπεια έχει για την τοποθέτηση των συμμετεχόντων σε φορείς υποδοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρούν οι διαδικασίες για Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και Λουτρά Θέρμης

Προχωρούν άμεσα από τον δήμο Θεσσαλονίκης οι διαδικασίες για δύο μεγάλα έργα, όπως η κατασκευή…

Ρεπορτάζ 11 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΑΔ: Σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων από περιφερειάρχη και υπηρεσιακά όργανα Περιφέρειας

Σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων από περιφερειάρχη, καθώς και υπηρεσιακά όργανα Περιφέρειας διαπιστώθηκε από ελέγχους της Εθνικής…