Άρθρο Localit 07 Αυγούστου, 2013

Επιχορηγούνται πράσινα δώματα σε δημόσια κτίρια

πράσινα δώματαΦορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου, επιχορηγούνται με ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ περίπου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον(ΕΠΠΕΡΑΑ) και Αειφόρος Ανάπτυξη, για τη δημιουργία πρασίνου σε ταράτσες σχολείων και  δημόσιων κτιρίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Πράσινα δώματα σε δημόσια κτίρια».

Πράσινα δώματα θα κατασκευαστούν σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ωδεία, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα, κολυμβητήρια και άλλα κτίρια του Δημοσίου στα αστικά κέντρα της χώρας.

Στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια του Δημοσίου κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο, η βελτίωση των θερμικών, οπτικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στα δημόσια κτίρια, καθώς και η βελτίωση του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής στην οποία εντάσσεται το κτίριο της παρέμβασης.

Επίσης, βασικοί στόχοι είναι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως επίσης η επιβράδυνση και τελικά η αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής.

«Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα των δράσεων του ΥΠΕΚΑ, τόσο μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούμε, όσο και μέσω των νομοθετικών μας πρωτοβουλιών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης και προσέθεσε:

«Με τη δημιουργία πρασίνου στις ταράτσες των σχολείων και των δημοσίων κτιρίων εξοικονομούμε ενέργεια, αυξάνουμε το πράσινο στους αστικούς χώρους, μειώνουμε τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Με λίγα λόγια επενδύουμε στο περιβάλλον, μέσα στις αστικές περιοχές, εκεί δηλαδή που έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…