Άρθρο Localit 15 Σεπτεμβρίου, 2022

 Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων από τον Δήμο Πεντέλης

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πεντέλης, η σύνταξη της δράσης «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων», όπως προβλέπεται στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Αφορά και στις τρεις δημοτικές κοινότητες και ουσιαστικά αποτυπώνει την υπάρχουσα κατάσταση των χαρακτηρισμένων από τα Σχέδια Πόλης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και κοινωφελών χώρων, οι οποίοι προορίζονται για εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές χρήσεις, αλλά και για χρήσεις πρόνοιας.

Οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι που δεν έχουν αποκτηθεί, κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια και ιεραρχούνται ανά δημοτική ενότητα, με βάση την πολεοδομική αναγκαιότητά τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό της κάθε πόλης.

Με το επιχειρησιακό σχέδιο καθίσταται προφανές ότι εμβληματικοί κοινόχρηστοι χώροι-τοπόσημα της πόλης, που η απόκτησή τους ταλαιπωρεί για χρόνια τον Δήμο, προωθούνται ιεραρχικά προς απόκτηση.

Ενδεικτικά:

– Το δάσος Παπαδημητρίου στη Δ.Κ. Μελισσίων.

– Το δάσος των Εξοχών Χωροφυλακής, στη Δ.Κ. Μελισσίων.

– Η «Πλατεία Πόγκα» στη Δ.Κ. Μελισσίων.

– Ο κοινόχρηστος χώρος στο «Παλλάδιο» στη Δ.Κ. Μελισσίων.

– Το άλσος επί της οδού 25ης Μαρτίου στη Δ.Κ. Νέας Πεντέλης.

– Η παραρεμάτια περιοχή στο Ο.Τ. 206 στη Δ.Κ. Νέας Πεντέλης.

– Το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στη Δ.Κ. Πεντέλης.

«Από την αρχή της θητείας μας, υπογραμμίζουμε ότι η πολιτική απόκτησης γης είναι βασική μας προτεραιότητα. Με σχέδιο και όραμα για την πόλη μας, διεκδικούμε όλους τους θεσμοθετημένους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους του δήμου και στοχεύουμε να τους αυξήσουμε στο πλαίσιο αναθεώρησης του σχεδίου πόλης των Μελισσίων», δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, η επίτευξη αυτού του στόχου μας είναι πιο κοντά από ποτέ».

Από τη δική της πλευρά, η αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος ‘Αντα Χάνου-Μπούσουλα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το επιχειρησιακό σχέδιο είναι ένα χρήσιμο πολεοδομικό εργαλείο για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού στις πόλεις μας, με τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου, άθλησης και αναψυχής».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επαναλειτουργεί ο δημοτικός κινηματογράφος «Νέα Ελβετία»

Ο δημοτικός κινηματογράφος Βύρωνα “Νέα Ελβετία”  από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, λειτουργεί  πλέον κανονικά. Ολοκληρώθηκαν από…

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου το Σουφλί

Στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου κατατάχθηκε το Σουφλί στον κορυφαίο Διαγωνισμό “Best Tourism Villages” …

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζητά ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

Την επαρκή στήριξη των ελαιοπαραγωγών από τα ευρωπαϊκά ταμεία ζητά το δημοτικό συμβούλιο του δήμου…