Άρθρο Localit 17 Αυγούστου, 2022

Επεκτείνονται οι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Έξι νέους υπόγειους κάδους τοποθέτησε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, σε γειτονιές της πόλης, με την αρμόδια αντιδημαρχία να έχει πλέον στη φαρέτρα της σύγχρονα μέσα, και σε πλήρη εξέλιξη το αυτοματοποιημένο πρόγραμμα υπόγειων κάδων.

Οι νέοι κάδοι είναι οικολογικοί , λειτουργούν ρομποτικά, με  φωνητικά μηνύματα και με αισθητήρες συμπίεσης,είναι εργονομικοί, καλαίσθητοι,  αποτελώντας εξαιρετική λύση μείωσης κόστους και χρόνου συλλογής και διαχείρισης των  απορριμμάτων και  κυρίως με μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης. Είναι η πιο σύγχρονη, οικονομική, οικολογική και ενεργειακή δυνατότητα που έχουν οι ΟΤΑ.

Είναι συγχρηματοδοτούμενοι από το έργο « Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης συλλογής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου».

Προϋπολογισμός 477.648€ .Συγχρηματοδότηση : Πράσινο Ταμείο – Δήμος Κορδελιού Ευόσμου.241.402,40€ από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση» και  236.245,60€ από πόρους του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Ο Δήμος, αναφέρει ότι συνεχίζει πιο δυνατός τη μάχη για καθαριότητα σε «όλες τις γειτονιές» του, με σύμμαχο το Πράσινο Ταμείο, το οποίο ενισχύει την προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή προγραμμάτων και τη λήψη μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που στοχεύουν αφενός μεν στην αναβάθμιση της εικόνας της Δήμου και της ποιότητας ζωής των δημοτών και αφετέρου στην ανάδειξη και στην προστασία του αστικού περιβάλλοντος.

«Διεκδικούμε για το Δήμο μας και αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία προκειμένου να κάνουμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση για ένα Δήμο καθαρό, όμορφο και λειτουργικό και η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων είναι η πιο εμφανής απόδειξη της δέσμευσης μας, την οποία συνεχίζουμε με αμείωτη θέληση- κάθε μέρα – όλο το χρόνο- με νέες πρωτοβουλίες αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο, που είναι η τήρηση της καθαριότητας και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο Δήμο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου,  Κλεάνθης Μανδαλιανός, τονίζοντας όμως πως  ότι και να κάνει ο Δήμος, ρυθμιστής αυτής της μεγάλης και καθημερινής δημοτικής προσπάθειας είναι και θα είναι πάντα οι  δημότες, οι οποίοι με την περιβαλλοντική τους συμπεριφορά, συμβάλουν καθοριστικά  στην διατήρηση της καθαριότητας στον Δήμο μας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καθαριότητα  είναι υπόθεση όλων και μας αφορά όλους το ίδιο!

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…