Άρθρο Localit 05 Αυγούστου, 2022

Επεκτείνεται το δίκτυο υπογειοποιημένων κάδων σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Το δίκτυο υπογειοποιμένων κάδων, επεκτείνεται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, όπως ενημερώνει ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Κωνσταντάτος: «Όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ένα μεγαλόπνοο έργο επέκτασης δικτύου υπογειοποιημένων κάδων για την δημιουργία πράσινων γωνιών ανακύκλωσης συνολικού προϋπολογισμού 2.152.640,00 ευρώ, ξεκινάει αυτές τις ημέρες και αυξάνει θεαματικά τα υπόγεια σημεία που κατασκευάσαμε από την προηγούμενη θητεία μας».

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, σύμφωνα με τον ίδιο, θέτει υψηλούς στόχους στην διαχείριση των Αστικών Απορριμμάτων και προωθεί την εφαρμογή ενός μοντέλου διαχείρισης Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) με έμφαση στην αποκεντρωμένη διαχείριση.

Δημιουργεί 15 Πράσινες Γωνιές, αποτελούμενες από 73 υπόγειους και ημιυπόγειους κάδους, τεσσάρων, πέντε και έξι ρευμάτων για αλουμίνιο, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, χαρτί, βιοαπόβλητα, κ.α. και προσθέτει ότι πρόκειται για έργο που αλλάζει και εκσυγχρονίζει τη διαχείριση των απορριμμάτων, την υγιεινή και την αισθητική στην πόλη.

Το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτέλεσης Έργων Περιφέρειας Αττικής για την ΄΄Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ανακύκλωσης για την βελτίωση περιβάλλοντος των συνθηκών ζωής της πόλης στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης ΄΄ συνολικού προϋπολογισμού 2.152.640,00 ευρώ.

Η στρατηγική για την ορθότερη διαχείριση απορριμμάτων αποτυπώνεται στο Τοπικό Σχέδιο Δράσης, και περιλαμβάνει ενέργειες που θα πρέπει να υλοποιήσει ο Δήμος προκειμένου:

  • Να βελτιωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης
  • Να αναδείξει τα αναγκαία μέσα και έργα υποδομής που απαιτούνται σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να βελτιωθεί η διαχείριση των απορριμμάτων σε δημοτικό επίπεδο.
  • Να αναπτύξει νέες δράσεις που θα συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της επεξεργασίας των σύμμεικτων αποβλήτων στην περιοχή, δίνοντας έμφαση στην διαλογή στη πηγή.
  • Να υλοποιήσει δραστηριότητες που θα στοχεύουν άμεσα στην ενεργοποίηση των πολιτών.
  • Να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες απαραίτητες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει στους δημότες στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων.
  • Και να κάνει οικονομία πόρων προς όφελος των Δημοτών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…