Άρθρο Localit 24 Νοεμβρίου, 2022

Επεκτείνεται το δίκτυο υπόγειων κάδων στο Ηράκλειο Αττικής

Έξι ακόμα συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης τοποθέτησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, επεκτείνοντας το δίκτυό τους σε περισσότερα σημεία εντός των ορίων της πόλης.

Τα νέα συστήματα έχουν μπει και λειτουργούν στην περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου (στη διασταύρωση των οδών Κ. Παλαμά και Αγίου Γεωργίου) στη γειτονιά της Καναπίτσας (στη διασταύρωση Αγ. Νεκταρίου και Αττικής), στη διασταύρωση των οδών Αττικής και Ευριπίδου, στην οδό Πίνδου, στην πλατεία Μπομποτίνου και στην πλατεία Φολεγάνδρου.

Με την προσθήκη των καινούργιων συστημάτων αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των υπόγειων κάδων που έχουν τοποθετηθεί στην πλειοψηφία, πλέον, των στρατηγικών σημείων του Ηρακλείου, όπου δηλαδή υπάρχει πυκνοκατοικημένη περιοχή ή έντονη εμπορική δραστηριότητα και, συνεπώς, παράγονται καθημερινά περισσότερα απορρίμματα.

Το όφελος από τη χρήση υπόγειων κάδων είναι πολλαπλό, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Δημήτρης Δημητρόπουλος. Αφενός με την βύθιση των κάδων τα απορρίμματα δεν βρίσκονται πλέον εκτεθειμένα στην επιφάνεια με ό,τι αυτό σημαίνει για την εικόνα της πόλης και την υγιεινή. Αφετέρου με το σύστημα πίεσης που διαθέτουν, συμπυκνώνουν το απόρριμμα, με αποτέλεσμα ένα μόλις σύστημα υπόγειων κάδων να χωράει τον όγκο 10 συμβατικών. Αυτό συνεπάγεται ότι στα σημεία που τοποθετούνται οι καινούργιοι υπόγειοι κάδοι, οι παλιού τύπου μπορούν να απομακρυνθούν απελευθερώνοντας χώρο για την διέλευση των πεζών και την στάθμευση των οχημάτων.

«Ξεκινήσαμε από την προηγούμενη δημοτική περίοδο την τοποθέτηση υπόγειων κάδων διαπιστώνοντας στην πράξη τα οφέλη από αυτόν τον εκσυγχρονισμό του τρόπου που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα της πόλης μας. Συνεχίσαμε και συνεχίζουμε λοιπόν, σε περισσότερα σημεία της πόλης ώστε να αναβαθμίσουμε αισθητικά, κυρίως όμως, λειτουργικά της γειτονιές του Ηρακλείου, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο όμορφη πόλη, μια πόλη που προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Σαρωνικού

Με στόχο τη μείωση του όγκου απορριμμάτων που καταλήγουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής, ο Δήμος…

Βιώσιμες Πόλεις 07 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τήλος: Νέες υδρογεωτρήσεις και δίκτυα μεταφοράς πόσιμου νερού για τα Λιβάδια

Χρηματοδότηση ύψους 1.116.700,00€, εξασφάλισε ο Δήμος Τήλου από το πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την…

Βιώσιμες Πόλεις 07 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Δήμο Κατερίνης η μετάβαση σε διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης ξεκινά από το σχολείο

Η πρώτη πεντάδα κάδων για τη «μετάβαση σε διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης», τοποθετήθηκε το πρωί της…