Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2021

Επεκτείνεται το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στα Χανιά

Επεκτείνεται στην πόλη των Χανίων το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, με την χάραξη και δημιουργία νέου ποδηλατοδρόμου στις οδούς Χατζημιχάλη, Γιάνναρη και Σκαλίδη.

Οι εργασίες για τον νέο ποδηλατόδρομο ξεκίνησαν σήμερα και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, που βρέθηκε στο χώρο, αναμένεται να ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Το νέο τμήμα του ποδηλατόδρομου ενώνει το τμήμα με την οδό Πειραιώς και την Ακτή Κανάρη, δημιουργώντας νέες κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, «με την νέα χάραξη “κλείνει” μια ακόμα διαδρομή, η οποία τους επόμενους μήνες θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης».

Με αφορμή την δημιουργία του δικτύου ποδηλατοδρόμων ο κ.Σημανδηράκης επεσήμανε ότι βασικός στόχος της προσπάθειας είναι να ενισχυθεί η χρήση μέσων ήπιας μετακίνησης στην πόλη και κυρίως στα κεντρικά σημεία, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν εντοπισθεί τρία σημεία όπου θα δημιουργηθούν περιφερειακοί χώροι στάθμευσης οχημάτων, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια 5 ηλεκτρικών λεωφορείων 30 θέσεων, τα οποία σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, θα χρησιμοποιηθούν για την μετακίνηση στο κέντρο πολιτών που θα αφήνουν τα οχήματα τους στους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, «οι παρεμβάσεις γίνονται μέσα από τον προγραμματισμό που υπάρχει και αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης για καθαρισμούς οικοπέδων: Nέο θεσμικό πλαίσιο για επιβράβευση των δήμων που επιδεικνύουν υψηλό βαθμό συμμόρφωσης

Στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: 60 εκ. ευρώ για θωράκιση των νησιών από τη λειψυδρία

Πρωτοβουλία για  την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου απέναντι στο μείζον πρόβλημα…

Βιώσιμες Πόλεις 14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην τελική ευθεία η βιοκλιματική, «έξυπνη» ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Χαλανδρίου

Εντός της χρονιάς αναμένεται, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, η ολοκλήρωση της βιοκλιματικής, «έξυπνης» ανάπλασης του εμπορικού…