Άρθρο Localit 11 Αυγούστου, 2017

Επαναλειτουργεί από την Κυριακή το λιμάνι της Κω

Την παράδοση του λιμανιού της Κω σε χρήση και λειτουργία, ήδη από την Κυριακή, ανακοίνωσε από το νησί όπου βρίσκεται για την επιθεώρηση της πορείας των αναγκαίων έργων υποδομής μετά τον πρόσφατο σεισμό, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Η επισκευή της προβλήτας που είχε υποστεί τις μεγαλύτερες ζημίες από τον σεισμό, που έπληξε το νησί έγινε με διαδικασίες – «εξπρές» και σε χρόνο ρεκόρ, αφού όπως επεσήμανε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, οι αναγκαίες μελέτες και οι υπογραφές των απαιτούμενων συμβάσεων έγιναν ταχύτατα και από την εκκίνηση των έργων, το λιμάνι παραδίδεται σε λειτουργία στους πολίτες της Κω, τους τουρίστες και τους επισκέπτες σε διάστημα μόλις 10 ημερών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για τη συνολική αποκατάσταση του λιμένα, από το Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί από το ΠΔΕ κονδύλια της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ για τα υπολειπόμενα έργα σε κτιριακές υποδομές και άλλες εγκαταστάσεις.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…