Άρθρο Localit 04 Ιανουαρίου, 2024

Έως τις 9 Φεβρουαρίου οι προτάσεις για τα εγγειοβελτιωτικά έργα – Στα 124 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Δράσης

Από σήμερα και έως τις 9 Φεβρουαρίου θα γίνονται δεκτές οι προτάσεις για ένταξη στη Δράση 4.3.1. «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 124 εκατ. ευρώ, με τη δράση να συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη η εν λόγω δράση «προκηρύσσεται σε μια περίοδο κρίσιμη για την διαχείριση των υδάτων, μιας και η κλιματική κρίση έχει άμεσες επιπτώσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα. Με τα εγγειοβελτιωτικά έργα που θα γίνουν θέλουμε να ενισχύσουμε την αποδοτικότητα της ελληνικής γης, να εξοικονομήσουμε νερό και να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων».

Δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι:

α) η Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ,

β) η Δ/νση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και

γ) οι Περιφέρειες της Χώρας.

Με τις πιστώσεις της μεταβατικής αυτής πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν έργα με προϋπολογισμό άνω των 2,2 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) τα οποία αφορούν: βελτίωση ή αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων, ταμίευση χειμερινών απορροών (λιμνοδεξαμενές, φράγματα), βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των αρδευτικών υποδομών, χρήση ανακυκλωμένου νερού στις αρδεύσεις και τεχνητό εμπλουτισμό υπόγειων υδάτων σε ανακαίνιση δικτύου από γεωτρήσεις.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στη δωρεάν διάθεση των πρώτων 100 κλιματιστικών ενεργειακής κλάσης Α σε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβαθμίστηκε το Δημοτικό Ελικοδρόμιο Νισύρου

Ο Δήμος Νισύρου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εργασιών πλήρους αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου, ένα έργο…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Εγκαταστάθηκε «έξυπνο» παγκάκι

Το πρώτο «έξυπνο» παγκάκι εγκατέστησε και λειτουργεί ο Δήμος Πετρούπολης, σε συνεργασία με το Εθνικό…