Άρθρο Localit 29 Μαΐου, 2017

Έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις επιχορήγησης φορέων για τη λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων

Πρόσκληση για το έργο«Επιχορήγηση Φορέων για τη Λειτουργία υφιστάμενων Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων» δημοσιεύτηκε από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, και άλλων πόρων (ΕΥΣΥΔΤΑΜΕ και ΤΕΑΑΠ) του υπουργείου Οικονομίας.

Η προκηρυσσόμενη δράση, προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ, αφορά τη χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020 για τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε διευθύνσεις ή εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), διεθνείς οργανισμούς, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και τους εποπτευόμενους φορείς τους.

Βασικός στόχος των δομών φιλοξενίας είναι η παροχή ενός επαρκούς πλαισίου προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ωφελούμενοι από τις δράσεις είναι οι ανήλικοι, ηλικίας κάτω των 18 ετών, οι οποίοι φθάνουν στη χώρα χωρίς να συνοδεύονται από πρόσωπο που ασκεί την γονική μέριμνά τους.

Για τα ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα των προσφυγικών ροών, επιβάλλεται η εξασφάλιση και η εφαρμογή ενός σχεδίου προστασίας και φροντίδας. Η παρούσα πρόσκληση υποστηρίζει την παροχή των καλύτερων δυνατών συνθηκών φιλοξενίας των ανηλίκων και εγγυάται ότι θα συνεχιστεί η άσκηση πολιτικών προσανατολισμένων στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων έχει οριστεί η 30ή Ιουνίου 2017.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Α.Π. www.amifisf.gr.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δημάρχων της Μπολόνια και της Φλωρεντίας υπέρ μιας ενωμένης Ευρώπης

Τρεις εβδομάδες μετά τη μεγάλη διαδήλωση στην Piazza del Popolo στη Ρώμη, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, με την ηγεσία του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ως εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, επισκέφτηκε…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Στα λευκά περιοχές γύρω από την πόλη – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Στα «λευκά» ξημέρωσαν κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης καθώς η ραγδαία επιδείνωση του καιρού από χθες…