Άρθρο Localit 09 Φεβρουαρίου, 2024

Έλεγχοι από το υπουργείο Αθλητισμού στους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων “Άθληση για Όλους”

Με Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Ι. Βρούτση ορίζεται η διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης σε φορείς υλοποίησης των Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους από ελεγκτές που ορίζονται από του υπουργείο Αθλητισμού.

Σκοπός αυτών των ελέγχων, σύμφωνα με την απόφαση, είναι η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, η κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των πολιτών για άθληση, η ενίσχυση της πολυμορφικότητας των προγραμμάτων και η βελτίωση της ανταποδοτικότητας των δαπανών τόσο του Κρατικού προϋπολογισμού, όσο και των ιδιωτών.

Σημειώνεται επίσης ότι οι εν λόγω έλεγχοι δεν υποκαθιστούν κάθε άλλο έλεγχο, διοικητικό και οικονομικό, των φορέων υλοποίησης Π.Α.γ.Ο. και Ε.Α.γ.Ο., που προ- βλέπεται στις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις νόμων.

Σύμφωνα με άρθρο 2 της απόφασης  οι επιτόπιοι έλεγχοι διενεργούνται στον χώρο υλοποίησης των Π.Α.γ.Ο. και Ε.Α.γ.Ο. του φορέα, μετά από εντολή είτε του αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού υπουργού, είτε του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, είτε του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης Αθλητισμού, είτε του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων.

Οι έλεγχοι διακρίνονται σε προγραμματισμένους και  έκτακτους.
Σε ότι αφορά στους εκτάκτους ελέγχους, αυτοί  διενεργούνται ύστερα από καταγγελίες/αναφορές σχετικά με την μη ορθή εφαρμογή των διατάξεων του Οργανωτικού Πλαισίου, τις οποίες το αρμόδιο τμήμα σε συνεργασία με τον ροϊστάμενο της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων έχει αποφανθεί ότι χρήζουν διερεύνησης.

Απόφαση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Παράταση υποβολής αιτήσεων για μείωση δημοτικών τελών

Έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, παρατείνεται στον Δήμο Δράμας, η υποβολή αιτήσεων για μείωση δημοτικών…