Άρθρο Localit 09 Φεβρουαρίου, 2024

Έλεγχοι από το υπουργείο Αθλητισμού στους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων “Άθληση για Όλους”

Με Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Ι. Βρούτση ορίζεται η διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης σε φορείς υλοποίησης των Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους από ελεγκτές που ορίζονται από του υπουργείο Αθλητισμού.

Σκοπός αυτών των ελέγχων, σύμφωνα με την απόφαση, είναι η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, η κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των πολιτών για άθληση, η ενίσχυση της πολυμορφικότητας των προγραμμάτων και η βελτίωση της ανταποδοτικότητας των δαπανών τόσο του Κρατικού προϋπολογισμού, όσο και των ιδιωτών.

Σημειώνεται επίσης ότι οι εν λόγω έλεγχοι δεν υποκαθιστούν κάθε άλλο έλεγχο, διοικητικό και οικονομικό, των φορέων υλοποίησης Π.Α.γ.Ο. και Ε.Α.γ.Ο., που προ- βλέπεται στις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις νόμων.

Σύμφωνα με άρθρο 2 της απόφασης  οι επιτόπιοι έλεγχοι διενεργούνται στον χώρο υλοποίησης των Π.Α.γ.Ο. και Ε.Α.γ.Ο. του φορέα, μετά από εντολή είτε του αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού υπουργού, είτε του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, είτε του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης Αθλητισμού, είτε του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων.

Οι έλεγχοι διακρίνονται σε προγραμματισμένους και  έκτακτους.
Σε ότι αφορά στους εκτάκτους ελέγχους, αυτοί  διενεργούνται ύστερα από καταγγελίες/αναφορές σχετικά με την μη ορθή εφαρμογή των διατάξεων του Οργανωτικού Πλαισίου, τις οποίες το αρμόδιο τμήμα σε συνεργασία με τον ροϊστάμενο της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων έχει αποφανθεί ότι χρήζουν διερεύνησης.

Απόφαση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…