Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2023

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Χαλανδρίου- «Ενεργειακές Κοινότητες: Πώς να παράξεις το ρεύμα που καταναλώνεις»

Με την διάλεξη «Ενεργειακές Κοινότητες: Πώς να παράξεις το ρεύμα που καταναλώνεις», η οποία θα δοθεί στις 10 Απριλίου 2023, στις 19:30, στο 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου (Κόδρου 24) ολοκληρώνει τις δραστηριότητές του για το β’ τρίμηνο της περιόδου 2022-23, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου.

Ομιλητής είναι ο  Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc στη Μηχανική Περιβάλλοντος, University of Strathclyde, Δημήτρης Κ. Παπασωτηρίου.

Η υπέρμετρη αύξηση του ενεργειακού κόστους οδήγησε στο κοινωνικό φαινόμενο που περιγράφεται με τις λέξεις «ενεργειακή φτώχεια», η οποία είναι μία ακόμα σύγχρονη μορφή φτώχειας.

Πώς μπορεί ένα νοικοκυριό να ξεφύγει από αυτή την καθοδική για το βιοτικό του επίπεδο έλικα φτωχοποίησης;

Οι ενεργειακές κοινότητες αποτελούν ουσιαστικά συνεταιρισμούς απλών καταναλωτών, ο καθένας εκ των οποίων συμμετέχει με μερίδιο που αντιπροσωπεύει την ενεργειακή κατανάλωση του νοικοκυριού του, την οποία αντισταθμίζει για 25 έτη, με μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται συνηθέστατα από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα (net metering). Η δαπάνη επένδυσης για την εγκατάσταση του Φ/Β έχει αναληφθεί συλλογικά από όλα τα μέλη της κοινότητας και έτσι είναι η ελάχιστη δυνατή. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα τυχόν περίσσεια ηλεκτροπαραγωγής να καλύψει τις ανάγκες φτωχών νοικοκυριών της κοινότητας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κώστας Τσιάρας: Τα τρία στάδια της εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στον πρωτογενή τομέα

Στα στάδια που αναπτύσσεται η εθνική στρατηγική  για την ολιστική διαχείριση των υδάτων και την…

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Από 16 Ιουνίου ξεκινούν συστηματικοί έλεγχοι «Δεν πρόκειται να δοθεί καμία περαιτέρω παράταση για τον…

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Δωρεάν σεμινάρια «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική» και «Α΄ Βοήθειες – ΚΑΡΠΑ» F

Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα…