Άρθρο Localit 04 Μαΐου, 2022

Ελευσίνα: Ολοκληρώθηκε η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων

Στον Δήμο Ελευσίνας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που αφορούσαν στη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης των Δημοτικών Κτηρίων, με σκοπό τη διαχείριση του «προφίλ» του κάθε ξεχωριστού κτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη αφορούσε στην ανάλυση του ενεργειακού προφίλ των δημοτικών κτηρίων του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων όλων των σχολικών μονάδων Ελευσίνας & Μαγούλας και των κτηρίων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου, στο σύνολό τους.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι ακόλουθες:

  • Καταγραφή όλων των στοιχείων των ακινήτων
  • Υπολογισμός ενεργειακής απόδοσης για κάθε κτήριο
  • Συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κάθε κτηρίου
  • Έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Ελευσίνας, οι παραπάνω ενέργειες, αποτελούν το πρώτο και καθοριστικό βήμα αλλά και το αναγκαίο προαπαιτούμενο για τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών εργαλείων, που αφορούν στην ενεργειακή μετάβαση των κτηρίων σε κλάσεις που αυξάνουν την ενεργειακή τους απόδοση και μειώνουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

“Η ενεργειακή αποδοτικότητα & εξοικονόμηση ενέργειας αποτελούν σήμερα θέματα ζωτικής σημασίας τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς είναι συνυφασμένες με την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πόρων, την πράσινη ανάπτυξη, την ενεργειακή φτώχεια, την κυκλική οικονομία, την κλιματική αλλαγή, ιδίως εν μέσω ενεργειακής κρίσης”, αναφέρει σχετικά, και προσθέτει ότι: “Μέσω της ολοκλήρωσης της ανάλυσης του ενεργειακού προφίλ των Δημοτικών Κτηρίων, ο Δήμος θα είναι πλέον σε θέση να δρομολογήσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις, οι οποίες και είναι καθοριστικής σημασίας για την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και για τη δημιουργία φιλικότερων προς το περιβάλλον, υποδομών”.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μελέτης ανοίγει ο δρόμος για την επίτευξη ενός σημαντικού έργου για τον Δήμο. Κάνουμε ένα πρώτο αλλά προαπαιτούμενο βήμα, για να διεκδικήσουμε κρατικές επιχορηγήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Κτηρίων, το οποίο εκτός από οικονομικά θα έχει και περιβαλλοντικά οφέλη. Πρόκειται για αναγκαία βήματα για την εξοικονόμηση χρημάτων και τη μείωση των δημοτικών δαπανών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η παρούσα μελέτη έρχεται να προστεθεί στην ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού από LED σε όλο το εύρος της Ελευσίνας και της Μαγούλας, που ήδη βρίσκεται στο στάδιο ανάδειξης προσωρινού αναδόχου, στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Μεγάρου που έχει μπει σε διαδικασία δημοπράτησης αλλά και στην ολοκλήρωση εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…