Άρθρο Localit 29 Μαρτίου, 2024

Ελασσόνα: Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης “Αγροδιατροφική Κληρονομιά & Επιχειρηματικότητα”

Ένα νέο, καινοτόμο πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης με τίτλο «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα με 5 κατευθύνσεις (γάλα, κρέας, κρασί, μέλι, αρωματικά φυτά)», υλοποιεί ο Δήμος Ελασσόνας, συνεχίζοντας και φέτος τη συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα πανεπιστημιακής κατάρτισης, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την τοπική οικονομία και την ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας με νέα, διευρυμένη και στοχευμένη εξειδικευμένη επιμόρφωση. Η συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει ως στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την επαγγελματική ένταξη, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την πλούσια ελληνική πολιτιστική και αγροδιατροφική κληρονομιά και το τοπικό παραγόμενο προϊόν.

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης υλοποίησης των προγραμμάτων «Γαλακτοκομία- Τυροκομία» και «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα» δίνεται και φέτος η ευκαιρία στους κατοίκους του Δήμου Ελασσόνας να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε δωρεάν, υψηλής ποιότητας, πανεπιστημιακή επιμόρφωση από έγκριτους πανεπιστημιακούς καθηγητές και συνεργάτες.

Συντονίστρια του προγράμματος είναι η Δρ Ελένη Μαλισσιόβα, Κτηνίατρος, MSc-MSc-PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο νέο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν συνολικά πενήντα (50) άτομα, δέκα (10) άτομα ανά κατεύθυνση, ηλικίας 18-60 ετών και η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας και αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση. Οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρέχει πιστοποίηση εξειδικευμένης επιμόρφωσης με ακαδημαϊκές μονάδες ECTS.

Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων ενδιαφέροντος διαρκεί από τις 28/03/2024 έως τις 15/04/2024.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΙΤΛΟΣ: «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)»

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Πενήντα (50) ώρες ανά κατεύθυνση σε διάστημα 2 μηνών.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Μέσω του προγράμματος αναμένεται να αποκτηθούν βασικές και προηγμένες δεξιότητες, σε όλες τις βασικές (θεωρητικές & πρακτικές) γνώσεις για την επιχειρηματική αξιοποίηση της αγροδιατροφικής κληρονομιάς στα επιμέρους αντικείμενα του προγράμματος και συγκεκριμένα στο γάλα, κρέας, κρασί, μέλι και αρωματικά φυτά. Περιλαμβάνονται μελέτες περίπτωσης, πρακτικές ανάπτυξης επιχειρηματικών σχεδίων, ικανοτήτων των στελεχών στον αγροδιατροφικό τομέα, σύγχρονων γνώσεων και δεξιοτήτων για τη διαφύλαξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και αξιοποίησης ευκαιριών επιχειρηματικότητας, ενίσχυσης του προφίλ του ανθρώπινου δυναμικού του αγροδιατροφικού τομέα.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Εξ αποστάσεως (μέσω της πλατφόρμας MS Teams και E-class) και δια ζώσης.

ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Απογεύματα και Σαββατοκύριακα.

Το έντυπο δήλωσης ενδιαφέροντος είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr > Ενημέρωση > Κέντρο Διά Βίου Μάθησης και μπορεί να συμπληρωθεί και να αποσταλεί μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο e-mail του ΚΔΒΜ του Δήμου Ελασσόνας diaviou@dimoselassonas.gr ή να κατατεθεί στο Γραφείο Πρωτοκόλλου, Δημαρχείο Ελασσόνας, 6ης Οκτωβρίου 57, εργάσιμες ημέρες και ώρες. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2493493615.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…