Άρθρο Localit 09 Αυγούστου, 2022

Έκθεση ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ – Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού

Ξεκίνησε η έκθεση Βιόσφαιρα Κέας, με τίτλο «Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού μας».

Η έκθεση διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από τον Δήμο Κέας, υπό την επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού φορέα Κέως Πολιτισμός και αποτελεί πλέον θεσμό. Συνδιοργανωτής φέτος είναι και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μέσα από φωτογραφικό υλικό και συνοδευτικά κείμενα παρουσιάζονται οι ζωικοί και φυτικοί οργανισμοί που ζουν στο νησί. Καθώς δεν έχει γίνει συστηματική επιστημονική έρευνα για την χλωρίδα και την πανίδα της Κέας, μεγάλο μέρος του εκθεσιακού υλικού προέρχεται από ερασιτέχνες φυσιογνώστες, ανθρώπους που αγαπούν το νησί και την φύση του.

Παρουσιάζονται, επίσης, τα βιβλία «Ψάρια Κέας» και «Μικρά μικρά της Κέας» με τα ζωγραφικά έργα του Αλέκου Φασιανού από τις εκδόσεις Βουρκαριανή που ευγενικά παραχωρήθηκαν από τον εκδότη και συλλέκτη Νίκο Δαλαρέτο.

Παρουσιάζονται, ακόμα, τα σχέδια της Judith Allen – Efstathiou από το βιβλίο της «Χαρτογραφώντας το μονοπάτι», εκδόσεις Καπόν, που ευγενικά παραχωρήθηκαν από τη ζωγράφο.

Η έκθεση στοχεύει να συμβάλει στην συνειδητοποίηση της αξίας της βιοποικιλότητας και της ουσιώδους συμβολής της στην ευημερία και ευμάρεια του νησιού.

«Το εκθεσιακό υλικό που παρουσιάζεται στην Βιόσφαιρα Κέας 2022 φιλοδοξεί να αποτελέσει την αρχή για την δημιουργία μιας τοπικής βάσης δεδομένων, η οποία θα περιλαμβάνει δεδομένα για την βιοποικιλότητα της Κέας.  Μέσα από ένα σύστημα ανατροφοδότησης και επικαιροποίησης των δεδομένων, θα μπορέσει να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο περιβαλλοντικής παιδείας και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, τα δεδομένα αυτά μπορούν να ενισχύουν τον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων για την διατήρηση της βιοποικιλότητας του νησιού. Η «Βάση Δεδομένων Βιοποικιλότητας Κέας» θα είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές του τόπου», όπως επισημαίνεται από τον Δήμο .

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 05 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χερσονήσου: Δωρεάν μαθήματα φυσικής αγωγής και αυτοάμυνας για όλες τις ηλικίες

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) συνεχίζει και φέτος δράσεις ανάπτυξης του αθλητισμού και διασφαλίζει…

Ενδιαφέρουν 05 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για ανασφάλιστες και ασφαλισμένες γυναίκες στο δήμο Καλαμαριάς

Στις 25 Οκτωβρίου, που τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, το ΚΕΠ…

Ενδιαφέρουν 05 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εγκαινιάζεται στο δήμο Αμυνταίου

Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα εγκαινιάζει ο δήμος Αμυνταίου και ο Όμιλος Ενεργών…