Άρθρο Localit 06 Οκτωβρίου, 2017

Εκστρατεία του WWF Ελλάδας για υγιεινή διατροφή θα «ταξιδέψει» σε 20 πόλεις

Με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε η νέα πανελλήνια εκστρατεία του WWF Ελλάς για τη βιώσιμη διατροφή «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης – Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας!».

Στόχος της είναι ένα βιωματικό «ταξίδι» στον κόσμο μιας διατροφής που μπορεί να προστατέψει την υγεία μας, αλλά και τον πλανήτη.

«Προσπαθούμε να μπούμε στα κρυμμένα μυστικά της διατροφής και να δούμε πως συνδέεται με τον πλανήτη μας. Να δούμε πώς αυτά που επιλέγουμε να βάλουμε στο πιάτο μας έρχονται και ζητάνε πρώτες ύλες από τον πλανήτη, ώστε να δούμε τη σύνδεση διατροφής και περιβάλλοντος» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, (Πρακτορείο FM 104,9) η υπεύθυνη του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» και της εκστρατείας «Υγιή Παιδιά – Υγιής Πλανήτης» του WWF Βίκυ Μπαρμπόκα.

Γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και το ευρύτερο κοινό περιηγούνται στον κόσμο της διατροφής, σε μία κινητή έκθεση, αποτελούμενη από πέντε διαδραστικά περίπτερα – σταθμούς: το σουπερμάρκετ, τη λαϊκή αγορά, την ψαραγορά, το κρεοπωλείο και το σπίτι μας. Στους σταθμούς, παιδιά και ενήλικες ενημερώνονται και μέσα από το παιχνίδι βλέπουν απλές και εύκολες λύσεις, που βοηθούν στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από βιωματικές δράσεις, οι επισκέπτες της έκθεσης μαθαίνουν με ποιον τρόπο γίνεται η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, για τη μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και για τη σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού.

«Μαθαίνουν πώς προστατεύεται η υγεία μας και περιορίζονται ταυτόχρονα οι επιπτώσεις στο περιβάλλον» εξήγησε η κ. Μπαρμπόκα. «Με χαρά βλέπουμε ότι τα παιδιά είναι πολύ ευαισθητοποιημένα για το περιβάλλον. Μετά λύπης διαπιστώνουμε όμως ότι πολλά παιδιά, καθώς ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα, δεν γνωρίζουν από που προέρχεται αυτό που τρώμε» σημείωσε. «Δεν ξέρουμε από προέρχεται η τροφή μας, δεν ξέρουμε ότι απαιτούνται πρώτες ύλες από τον πλανήτη, δεν ξέρουμε συχνά ή δεν συνειδητοποιούμε ότι πετώντας ένα τρόφιμο πετάμε κι αυτές τις πρώτες ύλες που έχει δώσει ο πλανήτης και έχουμε έναν πλανήτη. Τον χρειαζόμαστε, χρειαζόμαστε να εξοικονομήσουμε πόρους και να κάνουμε σωστή διαχείριση» τόνισε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…