Άρθρο Localit 11 Οκτωβρίου, 2013

Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων 39 φορέων της αυτοδιοίκησης

dimosioΤα βήματα και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένοι φορείς της αυτοδιοίκησης προκειμένου να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, προσδιορίζονται σε έγγραφο που έχει αποστείλει στους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών. Η εκκαθάριση αφορά 39 φορείς η οποίοι αναφέρονται αναλυτικά στο σχετικό έγγραφο.

Ειδικότερα το υπουργείο κάνει γνωστό στους ενδιαφερόμενους ότι για να τους εγκριθεί το ποσό της επιχορήγησης που τους έχει εγκριθεί, απαιτείται η έκδοση νόμιμου παραστατικού. Οι φορείς θα πρέπει να συμπληρώσουν και να  αποστείλουν σε μορφή excel, ειδικό πίνακα που έχει καταρτιστεί. Ο εν λόγω πίνακας θα συνιστά εντολή εξόφλησης. Στο πίνακα θα πρέπει να περιέχονται οι δαπάνες του Νομικού Προσώπου για τις οποίες υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά. Η καταχώριση των δαπανών στον Πίνακα – Εντολή Εξόφλησης, πρέπει να γίνεται με ιεραρχικό χρονολογικά τρόπο.  Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι σε  κάθε περίπτωση δε θα εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του 2012 πριν την εξόφληση των υφιστάμενων κατά την 31.12.2011.

Αναλυτικά το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοίγει τη συζήτηση για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας…

Ρεπορτάζ 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Πελετίδης: Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας

«Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας» τόνισε ο δήμαρχος Κώστας…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης για καθαρισμούς οικοπέδων: Nέο θεσμικό πλαίσιο για επιβράβευση των δήμων που επιδεικνύουν υψηλό βαθμό συμμόρφωσης

Στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός…