Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2022

Εκδήλωση για την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Πράσινου Σημείου, στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η πρόθεση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να δημιουργήσει το πρώτο Ολοκληρωμένο Πράσινο Σημείο της χώρας, συνεχίζοντας έτσι τις εντατικές δράσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη στην πόλη στην κατεύθυνση της διαλογής στην πηγή και την επαναχρησιμοποίηση ανακυκλούμενων υλικών. (https://www.vvv.gov.gr/index.php/enimerosi-tou-politi/delt-typou-graf-dimarxou/item/12389-olokliromeno-prasino-simeio)

Στα πλαίσια της διαβούλευσης έχει προγραμματιστεί ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά η λειτουργία του Πράσινου Σημείου από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Δήμου αλλά και εκπροσώπους κορυφαίων, διεθνών περιβαλλοντικών οργανώσεων όπως είναι η Greenpeace και η WWF.

Παράλληλα, στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Πράσινου Ταμείου, φορείς που συμμετέχουν στη συγχρηματοδότηση των απαιτούμενων εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  • Καλωσόρισμα & Παρουσίαση καλεσμένων
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου
  • Χαιρετισμοί επισήμων – Εκπρόσωποι Υπουργείου Περιβάλλοντος – Πράσινου Ταμείου
  • Δρ. Μιλτιάδης Καβράκος – Διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας – Ολοκληρωμένο Πράσινο Σημείο»
  • Αγγελική Αθανασοπούλου – Επιστημονικός Σύμβουλος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το πρόγραμμα Life IP CEI Greece, «Το πρόγραμμα Life IP στην Ελλάδα και η εφαρμογή του στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης»
  • Δρ. Περιβαλλοντολόγος Φίλιππος Κυρκίτσος – Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Εταίρος του LIFE IP, «Παρουσίαση του πρώτου στην Ελλάδα Ολοκληρωμένου Πράσινου Σημείου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης»
  • Νίκος Χαραλαμπίδης – Διευθυντής Greenpeace Ελλάδας, «Στην Επαναχρησιμοποίηση και στην Πρόληψη λέμε ΝΑΙ»
  • Αχιλλέας Πληθάρας – Υπεύθυνος  WWF Ελλάς για θέματα Πρόληψης Αποβλήτων, «Η Πρόληψη Αποβλήτων στην Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει»
  • Τραπέζι τοποθετήσεων:

-Συντονιστής: Διευθυντής Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, κ. Μιλτιάδης Καβράκος

-Συμμετέχοντες: κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κ. Φίλιππος Κυρκίτσος, κ. Νίκος Χαραλαμπίδης,  κ. Αχιλλέας Πληθάρας, κ. Νίκος Βάσης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας, Υπηρεσίας  Δόμησης και Τεχνικών Έργων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

  • Αποφώνηση / Κλείσιμο εκδήλωσης

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χρώμα στα σχολεία του Δήμου Χανίων

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης στους αθλητικούς χώρους σε προαύλια των σχολικών μονάδων…

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Η.Ν. Ψαρών: “Ψαρεύουμε” τα σκουπίδια – Προστατεύουμε το θαλάσσιο πλούτο μας

Δίωρη Εθελοντική Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμάνι του, διοργανώνει ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών…

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εργασίες για την αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του κεντρικού πεζόδρομου του Βελεστίνου, βρίσκονται  σε εξέλιξη…